Staţia de Epurare a Timişoarei, ce poartă numele inginerului Stan Vidrighin, a deschis larg, porţile, în 6 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, pentru toţi cei care sunt interesaţi de apă, canalizare, tratare, epurare.

Ziua Porţilor Deschise a debutat, în ciuda vremii neprietenoase, cu dreptul! Doritorii, de la copii de şcoală primară, la elevi de liceu, sau la adulţi, au venit, cu zecile, aduşi de autobuzul pus la dispoziţie de Aquatim, dar şi cu transport individual. Interesul a fost mare pentru mulţi dintre vizitatori, în condiţiile în care Staţia de Epurare „Stan Vidrighin” are un secol de viaţă extraordinară, deci merită văzută şi studiată îndeaproape.

Şefa Staţiei de Epurare, Elena Săvescu, a fost, şi de data aceasta, gazda perfectă. Copiii vizitatori, de la şcolile generale şi liceele timişorene, au ascultat, fascinaţi, explicaţiile oferite, au primit sfaturi importante, au vizitat birourile şi staţia în sine. Distanţele parcurse, mari şi pentru un adult, au fost parcurse fără niciun efort de către copiii de 6-7 ani, pentru că tot ce-au văzut a fost fascinant pentru ei!

Surpriza zilei a constat în apariţia mascotelor Clara murdărica şi Clara curăţica. Mascotele au făcut poze cu copiii şi s-au întreţinut reciproc. „Sunt fericită să mă reîntâlnesc, de fiecare dată, cu copiii! Sunt atât de curioşi, pun întrebări concrete, au reţinut tot ce le-am spus despre ce e permis şi ce nu să aruncăm în canalizare, au promis că vor merge acasă cu lecţia învăţată!”, a declarat doamna Elena Săvescu.

Toţi vizitatorii au primit pliante şi materiale promoţionale. Acţiunea s-a desfăşurat între orele 9 şi 14.
Staţia de Epurare Stan Vidrighin gestionează peste 600 de kilometri de reţea de canalizare şi are o capacitate medie de epurare de 2400 de litri pe secundă. La ploi torenţiale, staţia poate primi şi un debit de 20 de ori mai mare.