În perioada 7-10 octombrie, la Bruxelles are loc a 14-a ediţie a evenimentului OPEN DAYS – Săptămâna europeană a regiunilor şi oraşelor, un eveniment anual la care regiunile şi oraşele participante îşi prezintă propria experienţă în implementarea politicilor de coeziune ale Uniunii Europene. Peste 6.000 de participanţi sunt aşteptaţi să se alăture celor 100 de ateliere, dezbateri, prezentări şi oportunităţi de schimburi de experienţă.

Aquatim participă la Săptămâna europeană a regiunilor cu expunerea lucrării „Fondurile UE, din perspectiva beneficiarului final”, lucrare în care sunt prezentate, în sumar, istoricul, stadiul şi punctele cheie ale implementării proiectelor mari de investiţii ale societăţii, finanţate din fonduri europene. Totodată, este evindenţiată importanţa lecţiilor învăţate, cu menţionarea punctelor forte şi slabe ale colaborării dintre partenerii unui contract cu finanţare europeană.

Open Days a evoluat de la startul său din anul 2003 şi în prezent este o platformă de networking pentru experţii în dezvoltarea locală şi regională. Schimbul de experienţă şi bune practici în ce priveşte cooperarea transfrontalieră, parteneriatele public-private, dezvoltarea economică şi incluziunea socială este în prezent tema acestor întâlniri. Mai multe detalii despre eveniment la: http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2013/index.cfm