Primăria Municipiului Timişoara a organizat, drept o veritabilă premieră a toamnei, prima ediţie a manifestării „Ziua Serviciilor Publice”, într-o superbă sâmbătă de 12 octombrie!
în cele două pieţe centrale ale Timişoarei, Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii, peste 20 de instituţii s-au instalat cu standuri, corturi, utilaje, demonstraţii specifice, atracţii şi multe surprize.

Evenimentul a avut şi o parte oficială, gustată de vizitatori, pentru că, alături de primarul Nicolae Robu, s-a aflat şi edilul din Munchen, Hep Monatzeder, sosit la Timişoara special pentru a fi martorul primei ediţii româneşti a Zilei Serviciilor Publice.

Aquatim a participat cu un super-stand!

Colegii de la Epurare au oferit o demonstraţie practică de intrare în „rărunchii” unei guri de canal din Piaţa Unirii, cu ajutorul super robotului Gullyver, activitate care, aşa cum am anticipat, a stârnit la maxim interesul vizitatorilor noştri.

Nici demonstraţia angajaţilor de la Detecţie Pierderi n-a trecut neobservată, pentru că simulările făcute au fost profesionist realizate, iar timişorenii s-au înghesuit să afle cum să consume inteligent apa, să-şi identifice şi să gestioneze pierderile, dacă acestea apar.

Un alt succes repurtat de Aquatim s-a înregistrat la standul destinat copiilor. Am avut plăcuta surpriză să găzduim peste 20 de copii de la centre de plasament din oraş, însoţiţi de Dana Ulmanu, o doamnă inimoasă, implicată permanent în acţiuni cu caracter social. „Iniţiativa Aquatim este o mare bucurie pentru copiii noştri! Abia au aşteptat să vină în Piaţa Unirii, la standul dumneavoastră, la coloreze, să socializeze cu voi, să se simtă şi ei importanţi pentru o zi! Sunt copii cu mai puţin noroc în viaţă, care simt nevoia să se simtă utili, să conteze, să arate că şi ei sunt talentaţi şi sunt! Mulţumim frumos, ne-am simţit extraordinar!”, ne-a declarat Dana Ulmanu.

Cireaşa de pe tort, pentru aceşti copii dar şi pentru ceilalţi vizitatori, mici sau mari, a fost prezenţa mascotelor Aquatim, Clara murdărica şi Clara curăţica, astfel că am organizat, ad-hoc, o super şedinţă foto la stand, de interes maxim!

Aquatim a primit şi complimente oficiale, primarii Timişoarei şi Münchenului arătându-se foarte încântaţi de cele vazute.

Ziua Serviciilor Publice a tras cortina, peste prima ei ediţie, cu un concert rock, susţinut de trupa Desant.