Săptămâna Calităţii timişorene a ajuns la cea de-a XIII–a ediţie şi a fost la fel de profesionist gândită şi pregătită de Primăria Timişoara şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România – Filiala Timiş ca şi până acum.

Tema anului 2013 a fost Made in Quality – Made for Success, sau, motto-ul românesc, Calitate pentru bune rezultate!

Manifestările de la Timişoara s-au desfăşurat concomitent cu Săptămâna Europeană a Calităţii şi au cuprins simpozioane, mese rotunde, conferinţe şi seminarii care au avut în prim-plan, evident, calitatea. În contextul mai larg al cursei pentru Timişoara – capitală culturală, Săptămâna Calităţii a avut şi un segment dedicat culturii.

Programul a fost unul dens şi diversificat: la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, simpozionul “Calitatea în agricultură, o şansă pentru România”, cu discuţii concrete despre producţia de energie, calitatea diverselor recolte, irigaţii, studii de caz despre valorificarea anumitor plante medicinale, tradiţie versus modernism. La Facultatea de Mecanică, masă rotundă cu tema „Calitatea vieţii şi energiile regenerabile”, la Universitatea Ioan Slavici, dezbatere despre „Managementul calităţii învăţământului superior în zona transfrontalieră” şi exemplele reprezintă doar o mică parte a tematicii generoase propuse pentru acest an.

Societatea Aquatim a fost, la rându-i, implicată ferm în Săptămâna Calităţii, prin organizarea unui simpozion de calitate, despre calitate. Agenda întâlnirii a inclus următoarele lucrări: Adrian Corui, Bogdan Radu, Marcel Murariu – Aspecte noi în exploatarea staţiei de epurare Stan Vidrighin din Timişoara, Mihaela Anghel – Aplicaţii ale gaz cromatografiei în analiza apei, Ioan Dorel Mariş – Identificarea şi evaluarea riscului de mediu. Studiu de caz: accidentul tehnologic şi Loredana Leordean – Responsabilitatea socială la Aquatim.

„Pentru noi, calitatea înseamnă totul! În cadrul societăţii, avem un departament specializat, oameni care urmăresc, zi de zi, în ce parametri ne desfăşurăm activitatea fiecare dintre noi, pe specific şi particularitate, dacă, din punct de vedere calitativ, îndeplinim norme, impuneri, cerinţe şi legi, dacă suntem, într-adevăr, competitivi, şi din acest punct de vedere. Şi suntem!”, a declarat directorul general al Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu.

Dezbaterea pe segmentul cultural din cadrul evenimentului Săptămâna Calităţii a constat în prezentarea unor modele de bună practică, modalităţi de promovare şi recuperare a patrimoniului, în perspectiva mult râvnitei candidaturi a Timişoarei la titlul de capitală culturală europeană.