În data de 28 februarie serviciile de protecţie civilă din România au împlinit 81 de ani de existență. În preambulul acestei aniversări, joi, 27 februarie, Aquatim a găzduit în sala de conferințe de la sediul societății de pe strada Gh. Lazăr, o dezbatere-simpozion pe teme de protecție civilă.
Evenimentul a a reunit reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, ai Asociației Generale a Inginerilor din România, ai mediului academic și instituţiilor şi operatorilor economici cu responsabilităţi în domeniul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă.
Lucrările prezentate în cadrul simpozionului:
- Istoricul protecției civile în România, col. ing. Ștefan Nicușor
- Protecția civilă și infrastructurile critice medicale: provocări ale secolului XXI, Dr. Anda Maria Neagoe
- Riscul la incendiu, lt.col. (r). ing. Mircea Vică
- Rolul câinelui în operațiunile de salvare și în alte misiuni, Eugen Szenasi
- Tehnici moderne de comunicare, pregătire, informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență, lt.col. (r) ing. Mirel Opriș
- „Inundații” în Open Source, tehnician Dragoș Ciortin
- Evacuarea persoanelor din clădiri înalte în caz de incendiu, lt. ing. Cătălin Cosacu
- Criterii de evaluare a potenţialului energetic şi de risc ecologic în procesul incinerării deşeurilor speciale şi toxice, ing. Marcel Lazarovici
- Transpunerea ghidului DOW`s Fire & Explosion Index Hazard Classification ca aplicație software de identificare și evaluare a riscului tehnologic la incendiu si explozie, ing. Ioan-Dorel Mariș, ing. Sașa Dobrosavlevici.