Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită și în acest an, la Stația de tratare Bega prin deschiderea porților pentru publicul larg. Vineri, 21 martie, peste 400 de vizitatori, de la preșcolari până la elevi de liceu, au avut astfel ocazia să vadă cum se „fabrică” apa de la robinet.

Turul stației de tratare a urmat drumul apei, cu opriri în cele mai importante puncte ale procesului tehnologic – captarea, coagularea, decantarea, filtrarea, clorinarea, și, în final, distribuția apei în rețeaua orașului. „Aqua-Ghizii” au fost, ca de fiecare dată, cei care au explicat, pe înțelesul fiecăruia, ce se întâmplă cu apa din Bega de când intră în stația de tratare și până când este trimisă, ca apă potabilă, spre robinetele timișorenilor.

Mascotele Robi robinetul și Clara picătura de apă au fost pe placul celor mici, care au profitat de ocazie pentru a se fotografia împreună cu simpaticele personaje, la încheierea vizitei.

Au fost Aqua-Ghizi: Dorica Cireșan, Daniel Fronea, Claudiu Marcu, Marius Marcu, Bogdan Murariu, Alina Paia, Cristian Păcurar, Andrei Păișan, Gyongyke Tieregan.

Mascote: Costel Berianu și Ștefan Tarnoczi.