În 15 şi 16 mai, la Timişoara, la iniţiativa preşedintei Fundaţiei Aquademica, Elena Săvescu, s-a desfăşurat o întâlnire pe tema epurării, în contextul actual european, în care se pune un accent major pe metode moderne de epurare a apelor uzate şi menajere. Întâlnirea a avut loc la sediul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin, Elena Săvescu fiind şi şefa staţiei. Au fost prezente 50 de persoane, sosite din toată ţara, dornice să facă schimb de impresii, de experienţă, concret şi detaliat, chiar la faţa locului.

Timp de două zile s-au discutat probleme şi soluţii, căci epurarea este epurare şi la Timişoara, şi la Cluj şi la Braşov sau la Zalău. Fără doar şi poate, Timişoara şi staţia de epurare sunt un exemplu de succes, căci efectele investiţiei europene, de 30 de milioane de euro, se văd şi simt în orice detaliu al activităţii angajaţilor, în tehnicile moderne de epurare.
Cei veniţi la Timişoara din marea familie a epurării au concluzionat că discuţiile de genul acesta se cer a fi repetate măcar bianual, pentru ca efectul scontat să fie unul major.

Organizatorul seminarului, Elena Săvescu, s-a declarat fericită de această primă întâlnire profesională: “Colegii noştri din ţară sunt la fel de conştienţi, ca şi noi, de utilitatea şi importanţa unor astfel de evenimente, am discutat concret ce ne frământă, ce nu merge şi cum se pot remedia problemele specifice epurării, şi am ajuns la concluzia că ne vom vedea mai des, căci este nevoie!”.