Miscarea Let’s Do It! s-a născut în anul 2008, în Estonia, prin mobilizarea a 50.000 de oameni care au curățat țara, în 5 ore, de 10.000 de tone de gunoaie de la marginea drumurilor, pădurilor și din orașe.

În prezent mișcarea are circa 9 milioane de voluntari, din peste 100 de țări. În județul Timiș, Let’s Do It! a început în 2010, iar bilanțul activității de până acum este unul semnificativ – peste 25.000 de voluntari și 65.000 de saci cu gunoi sau 6.000 de metri cubi.

La sfârșitul lunii aprilie, Timișul trece din nou la curățenia de primăvară. Campania Let’s do it! Timiș 2015 va avea loc în 25 aprilie și va implica mii de voluntari. Organizatorii, Ecostuff, au inclus această acțiune în ambițiosul proiect TM1000, prin care se vrea ca Timișul să devină cel mai curat județ din România și aceasta în 1.000 de zile.

„Este cea mai mare acțiune de ecologizare organizată până acum în Timiș. Va reprezenta punctul zero, punctul din care vom pleca înspre atingerea obiectivului nostru de a transforma județul Timiș în cel mai curat din România.”, se arată pe site-ul asociației. Organizatorii au în vizor toate cele 325 de localități din județ, mizând pe implicarea a cel puțin 50 de voluntari din fiecare localitate, adică a unui total de peste 16.000 voluntari.

Ecostuff, o organizație care militează pentru un mediu curat și un mod de viață sustenabil, este binecunoscută timișorenilor pentru proiectul său de anul trecut, cu.podu, prin care a încercat înscrierea în cartea Recordurilor cu cel mai mare pod de PET-uri din lume, construit peste Bega. De-a lungul timpului, Ecostuff s-a implicat în numeroase acțiuni de ecologizare locale, nescăpând din vedere cursurile de apă, Bega, Timișul, dar și lacurile, bălțile sau canalele din județ.