Dincolo de proprietatea sa primordială, aceea de a menține viața, apa este unul dintre cele mai dificile obiecte de cercetare. Provocare pentru mulți dintre cei care-și dedică viața unui asemenea scop nobil, apa a dat multe bătăi de cap, a născut și naște semne de întrebare, pentru că are mister și nu se lasă ușor descoperită!

Știm că, în proporție de 70-80%, corpul uman conţine apă. Apa este lichidul care transportă elementele vitale în organismul nostru, este în continuă mişcare, trece prin peretele celulelor transportând nutrienţi şi eliminând toxinele, rezidurile proceselor de ardere. Calitatea apei din organismul nostru determină direct calitatea vieţii noastre.

Anii de cercetări au statuat o concluzie extraordinară: apa are capacitatea de a percepe, stoca și transfera informații. Memoria apei poate fi ștearsă și restocată. Toate acestea sunt generate de prezența unor structuri multimoleculare care se modifică sub influența informațiilor receptate. Ulterior, moleculele se autoreproduc în mod repetat, modificând întreaga structură a apei în volumul dat. Științific, se spune că apa are capacitatea de a se structura.

Ca o paralelă biblică, așa se explică puterea miraculoasă a apei sfințite: dacă într-un recipient cu apă obișnuită se adaugă apă sfințită, toată apa devine sfințită – agheasmă.

Odată ce apa recepționează atât informație pozitivă cât și negativă, cercetătorii au fost puși în fața unei noi provocări: conceperea tipului de apă perfectă! Apă cu proprietăți benefice organismului și metabolismului, apă cu energie exclusiv pozitivă. Și…au reușit! După ani mulți și studii asidue. Evident, o astfel de apă este …pe măsura caracteristicilor ei, adică scumpă. Dar, având în vedere faptul că este capabilă să normalizeze capacitățile adaptive ale corpului uman, să  restabilească și să stabilizeze procesele metabolismului, își merită toți laurii și banii!

Cercetătorii au conceput și o tehnologie de „resetare” a memoriei apei la nivelul initial, nivelul primordial, al apei de la începutul timpurilor care, astăzi, se mai găsește doar în ghețarii continentali. După această „resetare”, apa se îmbogățește și se structurează prin intermediul nanoparticulelor anumitor grupuri de minerale,în rapoarte stricte și proporții riguroase. Acest fapt determină realizarea unică, excepțională a apei pur-naturală.

Ca o concluzie, apa este un organism viu, cu capacitatea de-a-și schimba structura, de a stoca minerale sau substanțe organice și, mai ales, de a memora tot ce i s-a întâmplat de-a lungul drumului parcurs. Mai mult, apa are capacitatea de a interacționa cu organismele vii cărora le transmite informațiile culese din jur.

Pentru toate acestea și multe altele, apa merită respectul nostru și efortul perpetuu de-a o proteja și păstra în parametri sănătoși. E o inteligență, ca și noi!