Ați mai arunca sticla de apă dacă ați avea posibilitatea să o mâncați? Pornind de la această idee neobișnuită a apărut Ooho. Ambalajul este făcut din alge marine brune (alginat de sodiu) și clorură de calciu și are forma unei sfere gelatinoase. Creat de un trio de studenți la design din Londra – Rodrigo García González, Couche Guillaume și Pierre Paslier – Ooho apare ca o alternativă ingenioasă, al cărei scop este diminuarea producției ambalajelor din plastic.

Balonul gelatinos este format printr-un proces numit „gelatinizare”, o metodă folosită pentru prima dată în 1946, utilizată și în prezent de unii bucătari pentru a transforma substanțele lichide în gel. Acest proces se realizează prin înghețarea apei și încapsularea cuburilor de gheață în membrana gelatinoasă. Așadar, oricine poate realiza acest „recipient” pentru apă acasă, fiind necesare doar cele două ingrediente menționate mai sus.

 

Când îți este sete, pur și simplu străpungi membrana și bei apa din interior. Cei mai curajoși și mai puțin sceptici pot înghiți „recipientul” în întregime, deoarece Ooho este comestibil, igienic și biodegradabil. Ambalajul ecologic presupune costuri de producție mai puțin costisitoare decât în cazul PET-urilor. Potrivit creatorilor săi, poate fi realizat doar cu doi cenți.

„Realitatea este că de fiecare dată când bem apă aruncăm o sticlă de plastic. Optzeci la sută dintre ele nu sunt reciclate. Acest consum reflectă societatea în care trăim.”, a declarat Rodrigo García González, unul din creatorii Ooho.

Ca orice proiect nou-născut, Ooho are și câteva puncte slabe: dificultatea de a păstra „recipientul” curat și igienic până la consumarea acestuia, posibilitatea mare de a te uda atât pe față cât și pe haine în momentul spargerii membranei.

Ooho este unul dintre cei 12 câștigători ai Premiului Lexus Design 2014. Proiectul a fost prezentat și în Milano la Design Week 2014.

Surse foto: Skippingrockslab, Twitter