An de an, în preajma celor două sărbători importante, Paşti şi Crăciun, Aquatim îşi îndreaptă atenţia spre deja prietenii săi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” din Timişoara. Copiii de diferite vârste, cu probleme de auz şi vorbire, sunt oaspeţii noştri de seamă, orice reîntâlnire cu ei fiind o bucurie imensă!

Şi în acest decembrie, copiii şi tinerii de la Pufan vin în sediul nostru central, cu felicitări şi diverse ornamente de iarnă, pe care le prezintă cu mare artă, în speranţa că le va fi apreciat talentul, patentat, de altfel, în cadrul numeroaselor competiţii şi concursuri locale şi naţionale.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” este o instituţie de învăţământ special care şcolarizează copii cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, cu deficienţe auditive, dar si cu deficienţe senzoriale multiple. În prezent, instituţia are un numar de 105 beneficiari, fiind unică în regiunea de vest a ţării. Nici situaţia familială şi materială, nici deficienţele de auz sau de văz, nici sincopele apărute în demersul integrării şcolare sau sociale nu i-au împiedicat pe aceşti copii speciali să se exprime, ori de câte ori au dorit, prin artă. Iar ei o fac extraordinar de bine!

Miercuri, 16 decembrie, la ora 10,30, holul nostru va fi mai colorat, mai viu şi mai frumos, pentru că micii artişti vin să-şi prezinte ultima colecţie de iarnă! Angajaţii Aquatim, dar şi clienţii care se găsesc atunci în preajma lor sunt nerăbdători să le admire munca şi să-i aprecieze la scenă deschisă! Aşa s-a întâmplat an de an, aşa va fi, cu siguranţă, şi acum, pentru că sunt nişte copii speciali care merită totul!