Ne-am obişnuit cu originalitatea echipei de management din fruntea Bibliotecii Judeţene Timiş „Sorin Titel”, condusă de scriitorul Tudor Crețu, astfel că acţiunea organizată în luna octombrie, spre bucuria participanţilor, a fost doar o reconfirmare a realităţii. La 112 ani de existenţă, instituţia a marcat o nouă premieră: a devenit prima bibliotecă românească cu număr de telefon scurt, 0256-938. Evenimentul a fost punctat printr-o nouă lectură publică, în data de 20 octombrie, în Piaţa Sfântul Gheorghe.

Au participat, cu entuziasm, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat „SALVO”, dar şi compania noastră, Aquatim.

Printre girofaruri, ambulanţe, uniforme, salopete, s-a citit din poetul Adrian Derlea (1949-1999), mai exact din două volume ale acestuia, Apa regală respectiv Clipa imperială. Nu mai puţin încântaţi au fost elevii sosiţi în număr mare pentru inedita lectură publică, de la diverse licee timişorene: Colegiul Tehnic „I. C. Brătianu”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”, Școala gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială Giarmata, Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, Liceul teoretic „J. L. Calderon”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” și Colegiul Economic „F.S. Nitti”. Participanţii la eveniment au asistat şi la un recital susţinut de trupa timişoreană Vest.

Ideea de bibliotecă publică, care să ofere acces tuturor celor interesaţi de lectură sau informare, a apărut în secolul al XIX-lea, atunci când Josef Klapka (viitor primar al Timişoarei) a înfiinţat, la Timişoara, în anul 1815, prima bibliotecă publică de împrumut.  Astăzi, Biblioteca Judeţeană Timiş Sorin Titel oferă cititorilor săi peste 700.000 de publicaţii, cărţi, periodice şi alte documente grafice, în limba română şi în limbi străine.