Orașul de pe Bega face petrecere mare, de ziua sa, cu și pentru noi toți! Și pentru că merită, Timișoara are trei zile dedicate sărbătorii, cu momente speciale, fie de omagiere a celor care și-au legat pe veci numele de oraș, cu ședințe festive importante, ceremonii publice, vernisaje, activități sportive, concerte de muzică. Programul amplu dedicat Timișoarei se va desfășura în cele mai importante piețe din zona centrală și istorică, pentru ca toți cei care vor ieși, în weekend, la plimbare sau, țintit, într-un punct anume din program, să aibă ce vedea, să se simtă bine, în atmosfera de sărbătoare oferită de Municipalitate!

Ca atare, de vineri, 3 august, și până duminică, 5 august, timișorenii, timișenii, turiștii, toți cei care sunt în oraș weekendul acesta, sunt așteptați cu interes la evenimentele organizate de Primăria Timișoara.

Din 1999, Timișoara își celebrează ziua pe 3 august. Din istorie știm că, în data de 3 august 1919, în orașul de pe Bega, au intrat trupele române, sub comanda colonelului Virgil Economu, iar Banatul a fost readus în graniţele României.

Merită deci să suflăm împreună în “tortul” sărbătoritei, Timișoara are iubirea și respectul nostru. La mulți ani, oraș frumos!

Programul manifestărilor de Ziua Timișoarei

Vineri, 3 august

Piaţa Petru Maior, ora 9.30 – Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

Piaţa Unirii, ora 10,30 – Ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, ora 12 – Şedinţă festivă, cu decernarea titlului de cetăţean de onoare către Georg Lecca, inginer, doctor în arte vizuale. Prezență activă şi profundă în lumea culturală timişoreană, şi nu numai, Lecca sprijină în mod constant artiștii locali, legându-şi astfel numele definitiv de Timişoara. A facilitat expunerea de documente privind avangarda românească în Ungaria, Austria şi Germania. A făcut donaţii, a sprijinit publicaţii, a finanţat expoziţii şi cărţi despre artă

Spaţiul Expoziţional din incinta Bastionului Theresia – Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, ora 18 – Vernisajul expoziției de artă plastică dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici „Romul Ladea”

Piaţa Victoriei, ora 19.30 – Concerte: Lidia Buble, Alex Velea, Antonia, Connect-R/ Foc de artificii

Piaţa Libertăţii, ora 22 – Tura Licuricilor – „Light up your city”, eveniment dedicat alergătorilor amatori, organizat de Asociaţia Alergotura, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, pe traseul: Piaţa Libertăţii – V.V. Delamarina. – Mărăşesti – Eugeniu de Savoya – E. Ungureanu – Gh. Lazăr – Piaţa Unirii – Palanca – Piaţa Ţarcului – Eugeniu de Savoya – V. Alecsandri – Piaţa Libertăţii

Sâmbătă, 4 august

Piaţa Victoriei, ora 19,30 – Concerte: The Weekend Bandits, Horea Brenciu & HB Orchestra, Vama, Phoenix

Duminică, 5 august

Piaţa Victoriei, ora 19,30 – Blues pentru Timişoara: Axis, Bega Blues Band & Sanat Deliorman (Turcia), The Petting Blues Band (Serbia)