Concursul „Social Biking Challenge”, organizat în 25 de oraşe din Europa, de Comisia Europeană, cu ocazia Săptămânii Mobilităţii, s-a încheiat. Campania locală SBC, coordonată de Primăria Municipiului Timişoara și având ca parteneri pe Aquatim, Decathlon Timişoara, City of Mara, SDM Timişoara, și Asociația Urban Survey, a fost una de succes pentru orașul de pe Bega. Bicicliştii timișoreni, participanţi la  Social Biking Challenge, au reuşit să parcurgă în total, în cele 3 săptămâni de pedalat, 8.866,74 km, poziționând astfel Timișoara pe locul 1 la participare generală printre cele 25 de orașe europene înscrise în campanie. Pe locurile  2 și 3 au urmat Padova și Donostia-San Sebastian.

Concursul a avut 3 etape – grupuri, individual, perechi, – desfășurate fiecare pe parcursul unei săptămâni. După încheierea unei etape au fost aleşi, prin tragere la sorţi, câte 10 câştigători dintre participanţi, care au primit premii oferite de partenerii campaniei, respectiv Aquatim, Decathlon Timişoara şi City of Mara.

„Eu nu aveam partener pentru etapa PERECHI, așa că m-am uitat la ceilalți bicicliști înscriși și l-am ales pe unul care avea trasee similare cu ale mele. Așa că, i-am trimis o invitație prin intermediul aplicației, de a pedala împreună. Nu ne cunoaștem, dar aplicația ne-a permis să acumulăm puncte-bonus împreună și la final de săptămână să câștigăm niște premii. A fost super!”, ne-a povestit una dintre participantele-câștigătoare.

Campania „a prins” nu doar la tineri, ci și la bicicliști aflați la a doua tinerețe, care au ținut ritmul cu mai tinerii lor colegi de aplicație. Aplicația BIKEPRINTS se poate descărca și acum, pe telefonul mobil și utiliza, chiar dacă Social Biking Challenge 2018 s-a terminat.

Câştigătorii de la nivel local ai campaniei SBC sunt:
• Pentru categoria individual, „best individual S-biker”: Andrei Lupu, cu un total de 245 km parcurşi într-o săptămână;
• Pentru categoria în pereche, „best S-pair”: Silvia Lucuţa şi Cătălina Borotici, cu un total de 1.101 km parcurşi într-o săptămână, în pereche;
• Pentru categoria în grup, „best S-group”: Beniamin Stefaniga, Alexandru Macarie, Silvia Lucuţa şi Dumitru Macarie, cu un total de 2.227 km parcurşi într-o săptămână, ca grup.
Din păcate, câştigătorii de pe plan local nu au reuşit să câştige unul din premiile de la nivel european.

În cadrul etapei locale SBC Timişoara s-au efectuat un total de 183 de înregistrări în aplicaţie, din care 89 au participat activ (au avut cel puţin 1 km înregistrat). Această discrepanţă este normală şi se regăseşte şi la nivel european, întrucât oamenii şi-au instalat aplicaţia ca să vadă despre ce e vorba.