Aquatim a urcat, miercuri, 7 noiembrie 2018, pe podiumul Topului Național al Firmelor, în cadrul unei Gale Extraordinare, adjudecându-și locul I la categoria “Industrie, captarea, tratarea și distribuția apei, la categoria întreprinderi mari”.

Prin intermediul acestui barometru al performanței în afaceri și prin situarea în rândul celor mai competitive companii din România, Aquatim transmite, astfel, un semnal important în piaţă, de seriozitate, profesionalism şi competenţă.

Aquatim reușește să se mențină pe primul loc în clasamentul național, pentru a șasea oară, iar rezultatul vine să confirme semnalele primite din mediul bancar. În cadrul exercițiului de benchmarking, implementat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, companiile mari de apă din țară, care beneficiază de suport financiar din partea acestei instituțiii, sunt evaluate periodic, printr-un set complex de indicatori de performanță. Rezultatele obținute de Aquatim în acest sistem demonstrează, de asemenea, funcționarea economică „sănătoasă” a firmei.

Cu programe de asistență financiară nerambursabilă, împrumuturi de la instituții bancare și resurse proprii, Aquatim a făcut în ultimii 15 ani investiții de peste 200 de milioane de Euro în infrastructura de apă și canalizare din aria sa de operare, printre care 400 km de rețele noi și opt stații de tratare, respectiv epurare a apei.

Plasarea pe prima poziţie în topuri importante, regionale şi naţionale, reprezintă, pentru Aquatim, în egală măsură mândrie şi obligaţie majoră. Compania noastră de apă şi canal a primit şi primeşte reconfirmări, an de an, bazate pe analize complexe economice și indici de performanță.