Turnul de apă din Iosefin este unul din monumentele istorice ale Timișoarei aduse acum în atenția publicului, printr-una din expozițiile proiectului Spotlight heritage/Patrimoniul sub reflectoare.

Patrimoniul sub reflectoare promovează Timişoara din perspectiva de capitală culturală europeană în anul 2021, punând în valoare cartiere vechi ale orașului. Poveștile patrimoniului, comunităților și locuitorilor sunt spuse la muzeu (expozițiile găzduite de Muzeul Banatului), în stradă şi în mediul digital, prin pagina www.spotlight-timisoara.eu și aplicația mobilă Spotlight, disponibilă în Google Play și AppStore.

2019 este anul dedicat cartierului Iosefin, în luna noiembrie fiind vernisată expoziţia din bastionul Theresia Cartierul Iosefin şi Valeria dr. Pintea – un roman într-o expoziție. Este ilustrată viaţa cotidiană a cartierului Iosefin prin poveștile Valeriei dr. Pintea (1893-1984), lugojancă la origine şi devenită, după căsătorie, locuitoare a Iosefinului.

Panourile stradale dau trecătorului grăbit, ce nu are șansa să ajungă la muzeu, câteva informații despre monumentul lângă care se află, iar aplicația mobilă dezvoltată de către Universitatea Politehnica, este una participativă, permițând utilizatorului să își adauge poveștile personale dar și să navigheze în realitatea augmentată.