Aquatim și Asociația Verde de Banat se află într-o colaborare fericită, de mai multe luni, într-un demers important de protejare a naturii și de conștientizare a timișenilor. Un mediu curat poate fi păstrat exclusiv printr-un parteneriat serios om-comunitate-natură, cu implicare activă, cât de des posibil, în rezolvarea urgenței reale de ecologizare generală. Dacă natura suferă, suferim și noi.

Asociația Verde de Banat insistă în păstrarea unei periodicități sfinte, vorba președintelui Iosif Martinescu, pentru că “trebuie să-i obișnuim pe cei din jurul nostru cu dedicarea, disciplina și curățenia, exact așa cum procedăm fiecare, la noi acasă. Colaboratorii noștri au înțeles acest aspect, participă cu interes și rezultatele se văd!”.

Așadar, anunțată cu bucurie, viitoarea acțiune de ecologizare va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, cu punct de întâlnire la ora 9, în parcarea mănăstirii Izvorul lui Miron, Românești. Voluntarii implicați vor ecologiza malul Begăi Poieni și Begăi Luncani. În funcție de numărul de participanți, se vor organiza echipe.

Aquatim și Verde de Banat mizează pe implicarea unui număr cât mai mare de voluntari prezenți la acest eveniment, dornici să descopere sau să redescopere zona Luncani – Pietroasa – Românești, să se deconecteze de la tot ce înseamnă problemele urbane, dar să și participe activ la un vis care urmărește curățarea, promovarea și valorificarea acestui veritabil colț de rai.

Contact pentru organizare:  Iosif Martinescu – 0759 034 915 sau email: verdedebanat@gmail.com