Povestea s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, dar este atât de impresionantă încât merită reamintită și fixată în memorie, căci e… ceva frumos de vremuri (g)rele, deci aducătoare de zâmbete largi, acum, când avem nevoie de așa ceva.

Pup 681 este un pui orfan de vidră, găsit de niște oameni cu suflet mare, într-o seară, pe un mal de ocean. Șansa lui de salvare a fost faptul că…plângea de mama focului, astfel că a putut fi reperat și recuperat. Avea o săptămână și era foarte speriat. Totuși, până la salvarea sa, a reușit să supraviețuiască singur o noapte. Experții veniți la fața locului au stabilit că micuțul animal a rămas orfan, iar o echipă de salvare de la California Department of Fish and Wildlife l-a dus la Monterey Bay Aquarium, unde a fost hrănit și îngrijit patru săptămâni. Ulterior, s-a decis că Pup 681 nu poate fi eliberat în natură, dar se poate dezvolta liniștit și fericit la Shedd Aquarium din Chicago, un loc perfect pentru el.

Shedd Aquarium, cu 25 de ani de experiență în îngrijirea fragililor pui de vidră de mare, a acceptat rapid solicitarea Monterey Bay Aquarium de a-i oferi micului orfan o locuință permanentă. Pufosul pui de vidră de mare a ajuns la Chicago, s-a acomodat imediat, a crescut frumos și a început să-și folosească înotătoarele din spate, detaliu vital pentru specia lui.

Noii săi prieteni de aici l-au învățat, în etape, cum să fie o vidră veritabilă, ceea ce Pup 681 a și devenit în scurt timp. Încântarea a fost vizibilă de ambele părți: puiul s-a simțit ca-n Paradis, angajații își așteptau cu nerăbdare tura, pentru a se juca și socializa cu fascinantul mamifer.

V-a plăcut? Să fii om e lucru mare, să fii vidră…o-ncântare!