An de an, compania noastră este onorată să accepte invitațiile sosite din Cetate, de-a fi parte a evenimentelor desfășurate pe un subiect major, de interes international general: Săptămâna Europeană a Calității. Înainte de pandemie, Aquatim a fost organizatorul a numeroase simpozioane/mese rotunde/seminarii, alături de AGIR și universități din mediul academic timișorean, tematicile propuse fiind importante și generoase.

Astăzi, coordonatorul programelor educaționale din Aquatim, Loredana Leordean, va susține o prezentare, în numele și în co-organizarea Aquatim, la evenimentul online girat alături de Liceul Tehnologic Azur Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Asociația Generala a Inginerilor din Romania, filiala Timiș, numit „Calitatea Produselor și Serviciilor/Calitatea Educației, Calitatea Mediului”, ajuns la ediţia a XIII-a.

Simpozionul are drept țintă diseminarea exemplelor de bune practici ale cadrelor didactice universitare şi preuniversitare, cercetători, numeroși specialişti, prin valorificarea experienţelor pozitive privitoare la proiectele şi cercetările în domeniul calităţii produselor şi serviciilor.

Simpozionul de astăzi este cuprins în calendarul Simpozioanelor/Sesiunilor de comunicări ştiinţifice al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

De reținut este faptul că EOQ (European Organisation for Quality) a organizat săptămâna europeană anuală a calității, încă din 1995. În fiecare an, evenimentele se petrec în a doua săptămână din luna noiembrie. În mod tradițional, în joia acelei săptămâni se sărbătorește „Ziua Mondială a Calității”.

Prin acest proiect-emblemă, organismul european dorește să conștientizeze publicul cu privire la avantajele și importanța managementului calității, dar și să oficializeze competitivitatea în întreaga Europă.

În fiecare an, EOQ anunță tematica “Săptămânii Europene a Calității” pe care toți membrii o promovează, printr-o varietate impresionantă de evenimente.

Aquatim și-a fixat subiectul drept prioritate și s-a implicat ca atare în toate acțiunile care susțin și salută CALITATEA.