22 martie la Aquapic a însemnat un program special, dedicat Zilei Mondiale a Apei, cu vizite ghidate, jocuri educaționale și ateliere demo de experimente cu apă. A fost o zi perfectă, de la razele soarelui, până la bucuria, implicarea și energia copiilor care ne-au vizitat, pesteo sută de elevi de la școlile Gimnaziala 1, Gerhardinum, Bartok Bela, Vlad Țepeș și Centrul școlar de educație incluzivă Dumitru Ciumageanu din Timișoara.

Centrul Aquapic funcționează în perioada aprilie-septembrie, dar în această zi de sărbătoare am deschis porțile oaspecților noștri, care au descoperit, cu încântare, lucruri interesante despre apă și crâmpeie din istoria orașului și au explorat uzina și parcul înconjurător. Lucrurile au sens, pentru noi, la Aquapic atunci când copiii ne spun la plecare cu un zâmbet larg: „Ce faaain a fost, mi-a plăcuuuut aici!”. Ceea ce s-a întâmplat acum. Mai mult, am auzit și „a fost o zi grozavă!”, „doamna, când mai venim?”…
Confirmările au venit și de la cadrele didactice.

Andreea Badea, profesor învățământ primar, Liceul Gerhardinum: „Cum altfel să sărbătorim Ziua Mondială a Apei decât revenind la Aquapic, un loc minunat, pe care clasa noastră l-a descoperit anul trecut, în campania Sete de carte. Am vizitat Uzina de Apă Industrială, despre care am aflat că are 109 ani. Loredana și Violeta ne-au provocat la câteva jocuri, așa că am căutat și descoperit curiozități despre uzină, flora și fauna din lunca râului Bega. Abia așteptăm să ne reîntoarcem pentru alte jocuri și povești inedite!”

Fabiola Tănasă, profesor învățământ primar, Liceul Gerhardinum: „Noi, clasa a III-a A, am venit la Aquapic, pe apă, cu vaporașul pe Bega… Am participat la atelierul de experimente, copiii au fost foarte atenți și activi și de-a dreptul fascinați să observe apa în laborator – cum se amestecă sau nu unele lichide, cum se filtrează impuritățile din apă … Ne-a plăcut foarte mult și Uzina și ne-am bucurat de tot ce am găsit aici. Vom reveni!”

Anca Ciolan, profesor la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu: „Parcul Uzinei și bazinele de decantare au fost o minunăție pentru copiii noștri, care au organizat o adevărată vânătoare de comori: cochilii de melci, coji de nucă, ghinde. Finalul vizitei s-a lăsat cu un meci pe terenul de fotbal.. Toți, profesori și elevi, am găsit aici fiecare ceva de care să ne bucurăm din tot sufletul, de la noutățile interesante aflate, până la liniștea naturii. Am văzut, am auzit, am mirosit… primăvara în toata splendoarea ei. Poveștile despre apă ne-au amintit cât de importanta e ea pentru noi. Mulțumim pentru această experiență!”