Apa curată înseamnă sănătate, venituri și educație, este crezul organizației charity: water, implicată de șapte ani în proiecte menite să asigure accesul comunităților sărace la surse sigure de apă și, recent, câștigătoarea unei finanțări în cadrul competiției Google Impact Challenge, care promovează folosirea tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții comunităților.

Realizările acestui ONG s-au datorat, în mare parte, faptului că a reușit să organizeze campanii eficiente de strângere de fonduri. Banii adunați au fost folosiți pentru a aduce apă locuitorilor din zonele rurale izolate sau sărace în resurse. După caz, cei de la charity: water i-au ajutat pe localnici să sape sau să foreze fântâni, să construiască sisteme de protecție pentru izvoare, sisteme de distribuție a apei prin cădere liberă, captări de apă de ploaie, filtre biologice cu nisip pentru purificarea apei, rețele de alimentare cu apă potabilă și, nu în ultimul rînd, latrine.

De realizările organizației charity: water beneficiază 3,5 milioane de oameni, iar una din multele povești emoționante legate de acești oameni este cea a locuitorilor unui sat din Malawi, care timp de 2 luni și-au construit singuri un drum pentru ca cei de la charity: water să poată ajunge la ei.

Bolile cu transmitere prin apă și datorate lipsei facilităților sanitare de bază omoară mai mulți oameni decât orice formă de violență, inclusiv războiul, Copiii sunt cei mai vulnerabili, neavând o imunitate suficient de puternică pentru a lupta cu boala diareică, dizenteria și alte maladii de acest fel. 90% din 30.000 de decese care se produc săptămânal din cauza condițiilor igienice precare și a unei ape necorespunzătoare, survin la copii cu vârste sub 5 ani. Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel mondial, peste 3,6% din boli pot fi contracarate prin simple îmbunătățiri aduse condițiilor de viață, legate de asigurarea alimentării cu apă potabilă, a canalizării și a respectării unor norme de igienă, se arată pe site-ul http://www.charitywater.org/.

Citiți mai multe despre eforturile și succesele acestui ONG și a altora din „aceeași barcă” la http://www.responsabilitatesociala.ro/stiri-csr/tehnologia-revolutioneaza-viata-comunitatilor-izolate-3-proiecte-premiate-de-google.html.