În perioada 10-11 noiembrie 2014 a avut loc la Sofia, în capitala Bulgariei, conferinţa anuală dedicată pierderilor de apă, Water Loss Reduction in Water Supply Systems. Conferinţa se află la a şaptea ediţie şi este organizată de Asociaţia Bulgară a Apei (BWA ) în colaborare cu Asociaţia Europeană a Apei (EWRA).

Programul conferinţei a cuprins lucrări care au abordat diverse teme de actualitate, printre care reforme în sistemele de alimentare cu apă, înţelegerea celor mai bune practici internaţionale privind reducerea pierderilor de apă, strategiile de reducere a pierderilor de apă în conformitate cu legislaţia din Bulgaria, determinarea pierderilor reale de apă cu ajutorul aplicațiilor informatice, managementul presiunilor, abordări pentru reducerea pierderilor de apă aparente, caracteristicile testului de presiune zero, considerații despre benchmarking, studii şi experienţe privind reducerea pierderilor de apă în orașele italiene Trieste şi Piove di Sacco şi Drzanovo şi Trzavna din Bulgaria.

Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi importanţi ai domeniului, cum ar fi Malcolm Farley de la Asociaţia Internaţională a apei, Bambos Charalambous reprezentant la grupului Water Loss Task Force al Asociației Internaționale a Apei, Atans Paskalev de la Aquapartener din Bulgaria, Franco Masenello din Italia, Miroslav Mitkov expert WSS şi alţii. Au fost prezente şi diverse firme care au expus echipamente și aparatură specifice domeniului.

Conferinţa este considerată a fi un eveniment major anual privind pierderile de apă din regiunea balcanică. Scopul conferinţei este transferul de know-how şi bune practici în gestionarea pierderilor de apă şi recomandarea de abordări pentru managementul eficient al resurselor de apă, cu accent pe reducerea pierderilor.