Compania UPONOR există pe piaţă, încă din anul 1955. La câţiva ani distanţă, în 1976, şi-a lansat producţia de tuburi din polietilenă cu pereţi solizi, pentru aplicaţii sub presiune, de 1600 mm diametru, ceea ce a reprezentat un record la nivel mondial. Realizarea familiei de sisteme de scurgeri gravitaţionale, cu pereti structurali în baza unei tehnologii avansate, tuburi cunoscute în ziua de azi sub denumirea de Weholite sau Spiro, a reprezentat o etapă crucială în dezvoltarea firmei. Fabricate cu diametre diferite, de la 300 la 3500 mm, conductele se folosesc în principal în aplicaţii de infrastructură: autostrăzi, canalizări şi irigaţii.

Compania a avut, astăzi, o prezentare la sediul Aquatim, în care a venit cu ultimele noutăţi din domeniul alimentării cu apă şi canalizare, cum ar fi canale în care pot fi pozate curat conductele de utilităţi, în diverse segmente de piaţă: municipale, pe platforme industriale, terminale porturi, aeroporturi, drumuri şi autostrăzi, căi ferate.

Primele canale edilitare / infratunele din sisteme de conducte UPONOR  au fost pozate încă de la începutul anilor ’90, în Germania. Conform specialiştilor firmei, marele avantaj al unui canal edilitar / infratunel constă în faptul că scuteşte municipalităţile sau beneficiarii de clasicul blestem al săpatului regulat de şanţuri în teren. În infratunel se pot rezolva toate lucrările de întreţinere, plus instalarea de sisteme de conducte noi, sisteme de cabluri si conducte noi, înlocuirea celor existente etc.

Compania a prezentat angajaţilor Aquatim din domeniul tehnic sisteme complete pentru aplicaţii sub presiune şi diverse aplicatii pentru aductiuni de apă potabilă respectiv canalizări.