Privit cu rețineri majore, preț de decenii, pentru teoriile sale aflate la limita SF-urilor, bănuit că boala cruntă de care suferea i-a afectat și rațiunea, titanul științei, Stephen Hawking, a părăsit, pe 14 martie, planeta Terra…în drumul sigur spre posteritate! Mulți savanți mondiali consideră pierderea lui Hawking uriașă, și mai mulți regretă faptul că dezvoltarea minților, în sensul teoriilor extraordinare ale omului de știință, va stagna evident.

Stephen Hawking a fost unul din cei mai cunoscuţi fizicieni şi cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge. Avea 76 de ani. Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. Pacienţii diagnosticaţi cu boala de care suferă Stephen Hawking trăiesc, în medie, 3 ani, numai 10% dintre aceştia reuşind să supravieţuiască mai mult de 10 ani…

A fost şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton!

Stephen Hawking a revoluționat lumea prin declarații-teorii privitoare la decizia iminentă a omenirii de a opta pentru viața pe alte planete! Atunci a fost punctul de cotitură general, când a fost privit cu scepticism și mari rezerve… Doar că anii au demonstrat că teoriile sale nu sunt fanteziste, dimpotrivă realiste, astfel că, în prezent, suntem în plină numărătoare inversă până la PRIMUL DRUM SPRE MARTE CU ECHIPAJ UMAN, DOAR DUS! Peste 100 de semeni, din lumea întreagă, au fost selectați, după ani de pregătire internațională, pentru o nouă viață, de data aceasta pe Planeta Roșie! Zborul spre Marte urmează să se întâmple în perioada 2020-2025! Primii oameni urmează să-și caute rostul pe o planetă despre care se știe deja că deține apă, urmează să se salveze, până la urmă, de la dispariția de pe Terra. De ce? Pentru că, în opinia lui Hawkins și, de acum, a multor alți savanți, pământul își va urma, la un moment dat – îndepărtat deocamdată! – cursul firesc al oricărei alte planete supuse autodistrugerii.

„Suprapopularea planetei până în 2600 şi creşterea puterii de consum vor transforma Pământul într-o minge de foc. Suntem aproape de punctul în care procesul de încălzire globală devine ireversibil. Terra poate deveni precum planeta Venus, cu temperaturi de 250 de grade şi ploi cu acid sulfuric”, a susținut, cât a trăit, Hawking.

Astrofizicianul a realizat un nou documentar, denumit ”Expediţie către Noul Pământ’, în care afirmă că omenirea rămâne fără timp pe Pământ, aceasta fiind nevoită să supravieţuiască schimbărilor climatice, prăbuşirii asteroizilor, epidemiilor şi suprapopulării.

”Mă tem că evoluţia a încorporat lăcomie şi agresivitate în genomul uman. Cea mai mare speranţă pentru supravieţuirea rasei umane ar fi formarea de colonii independente în spaţiu”, mai susținea omul de ştiinţă.

Moartea lui Stephen Hawking lasă, categoric, un gol imens în mediul științific de top, volumul său „Scurtă istorie a timpului”, și așa una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică, având toate șansele să spargă, de acum, toate recordurile de vânzări.