Ziua de 20 iulie este, de ani buni, recunoscută drept „Ziua Gospodarului”, ea fiind instituită pentru a-i felicita pe toți cei care muncesc în Serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare. În strânsă legătură cu sarbătoarea creștină a Sfântului Ilie, marcată tot pe 20 iulie, oamenii apelor – ce frumos sună! – sunt în prim-planul zilei, căci merită din plin! Angajații companiilor de apă și canal din întreaga țară n-au tocmai o viață ușoară, și nu doar de când schimbările climatice fac ravagii inimaginabile, însă nu se lamentează, nici victimizează, dar cu siguranță se bucură de și la sărbătoarea ce le este, oficial, dedicată!

Chiar și așa, în condițiile în care Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este cinstit de creştini ca aducător de ploi – după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel – Ziua Gospodarului este momentul perfect pentru ca lucrătorii din domeniul apei să se felicite pentru ceea ce sunt și oferă mai departe, pentru implicare și profesionalism, pentru ore în șir nedormite sau petrecute în caniculă record.  O ploaie de Ziua Gospodarului nu face decât să împlinească metaforic o misiune nobilă a celor care prețuiesc și păzesc apa, a celor care lucrează cu ea și pentru ea.

 

Compania Aquatim SA urează angajaților, dar și clienților pentru care aceștia muncesc, o Zi a Gospodarului frumoasă! La mulți ani!