În urmă cu o sută de ani, la 1 Decembrie 1918, istoria a consemnat cel mai important eveniment al românilor: Marea Unire. Sărbătorim Centenarul și, implicit, pe cei care ne-au dat șansa să fim împreună de un secol. Evocăm personalitățile ce au făcut posibilă Unirea, contextul politic și istoric de atunci, dar căutăm, totodată, să ne facem fiecare cât mai bine meseria și să ne ducem la bun sfârșit angajamentele pe care ni le-am asumat. Fiindcă și asta înseamnă să îți iubești țara.
Echipa Aquatim este în slujba oamenilor din județul Timiș ale căror case și gospodării sunt racordate la rețelele de apă și canal. Datoria noastră nu este dată doar de fișa postului, ci și de un trecut care ne obligă să fim cât mai buni.
Istoria apei, în Timişoara, se întinde departe, în trecut, fiind consemnate sisteme de alimentare ale vechii cetăţi în jurul anului 1600. Viaţa socială şi economică a oraşului a cunoscut, în decursul timpului, o dinamică importantă. Într-un astfel de centru urban, problema tratării apei în vederea potabilizării şi, respectiv, colectarea şi tratarea apei uzate, au fost dintotdeauna probleme de o importanţă strategică pentru comunitate.
Despre sistemele moderne de alimentare cu apă şi de canalizare se poate vorbi însă doar de la începuturile secolului XX. Astfel, prima staţie de tratare a apei uzate a fost pusă în funcţiune, la Timişoara, în 26 octombrie 1912, iar prima uzină de apă a oraşului, în data de 1 iunie 1914. Tot în 1914 s-a înfiinţat Întreprinderea de apă-canal a oraşului Timişoara, denumită, pe scurt, ACOT. De toate aceste realizări se leagă numele unui tânăr inginer talentat din acea perioadă, Stan Vidrighin, care a devenit apoi o personalitate pregnantă și influentă a vremii.
Putem spune, aşadar, că Timişoara a păşit, de atunci, cu dreptul pe drumul modernizării. De-a lungul timpului, compania care a fost responsabilă de asigurarea serviciilor de utilitate publică a purtat mai multe nume: ACOT, ITAS, IGOT, ICAS, GIGCL. Aquatim a apărut, ca regie autonomă, în anul 1991 şi în prezent este o societate comercială având ca acţionari instituţii publice. Indiferent de formele de organizare, toate aceste societăţi au pus pe primul loc, în mod firesc, calitatea serviciilor oferite timişorenilor.
Istoria ne-a arătat că, acum un veac, Stan Vidrighin a găsit calea potrivită pentru dezvoltarea durabilă a oraşului, care a răspuns nevoilor prezentului, fără a compromite şansele viitorului. Se spune că fără rădăcini nu mai suntem noi înşine. Se ştie că fără apă nu putem exista.
Fiind custozi ai apei, dar şi ai unui trecut care ne onorează, vă invităm să ne creditați și în anul ce vine cu încrederea dumneavoastră, vă doresc multă sănătate și La mulți Ani!