Compania noastră participă, de ani buni, la acțiuni civice, în Timișoara și nu numai, fie că este solicitată, fie din proprie inițiativă, pe principiul firesc și permanent, de într-ajutorare și empatie.

Duminică, 22 septembrie, Aquatim a fost parte a crosului umanitar organizat de Asociația OncoHelp și Asociația Atletic Club Maraton, prin oferirea de apă și pahare pentru cei peste 400 de participanți temerari! Inițiativa a fost, ca întotdeauna, foarte bine primită, la fel și felicitările pentru care mulțumim din suflet!

Scopul evenimentului girat de cele două asociații vizează strângerea de fonduri pentru finalizarea dotării cu aparatură medicală a saloanelor din cadrul spitalului de zi al Centrului de Oncologie OncoHelp, în speță achiziționarea de injectomate automate, înlocuind astfel perfuzoarele gravitaționale folosite în prezent.

Traseul Crosului OncoHelp, ediția 2019, a fost unul ambițios și s-a întins pe o distanță de 4,2 km:

START – Terasa Flora – pe sub Podul Tinereții – pe sub Podul Michelangelo – pista mal stâng Bega – traversare Bega pe Podul Decebal (Băile Neptun) – pistă mal drept Bega – pista din Parcul Copiilor, pe sub Podul Michelangelo – pista din parcul Rozelor, pe sub podul Tinereții – traversare Bega pe Podul Traian (Maria) – se coboară pe pista mal stâng Bega – Tearasa Flora, FINISH.

Cei care nu au putut participa la crosul caritabil de duminică, dar vor să ajute, printr-o donație în lupta împotriva cancerului, o pot face în conturile bancare:

RO65RZBR0000060017201882 – LEI

RO97RZBR0000060017201888 – EURO

Asociatia Oncohelp

Cod swift RZBRROBU

Raiffeisen Bank Timisoara

La prima ediție a crosului, cu fondurile adunate din donațiile participanților și a sponsorizărilor, au fost achiziționate 2 injectomate. Folosirea pompelor volumetrice permite personalului medical din cadrul Asociației OncoHelp să trateze precis un număr mult mai mare de pacienți, într-o perioadă mai scurtă de spitalizare, acoperind astfel în cele mai bune condiții toate solicitările adresate spitalului Onco Help.

Din comunicatul de presă al Asociației reiese că suma strânsă, duminică, este de 22.990 lei, ceea ce va permite achiziționarea unui număr de 5 infuzomate pentru dotarea spitalului de zi a Centrului de Oncologie OncoHelp.

Sponsorii si partenerii eveniment au fost: SDM Timișoara, Continental România, Raiffeisen Bank, Leman Industrie, Cottontex, Aquatim SA, DAF Junior, Cosmopolitan Art, Yellow Fresh. Ne bucurăm că acest eveniment tânăr a reușit să mobilizeze si in 2019 un număr mare de participanți. Prin mișcare, 390 de oameni sufletiști au decis sa sprijine pacienții oncologici care au atâta nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Le suntem recunoscători celor care au participat astăzi la Cros, precum și partenerilor, sponsorilor și voluntarilor care au ajutat la reușita evenimentului. Implicarea tuturor acestor prieteni ai Asociației Oncohelp ne-a demonstrat încă o dată că există o soluție pentru fiecare problemă, și că împreună putem contribui la o lume mai bună pentru pacienți. Vom continua să căutăm noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacientilor care ni se adresează” precizează dr. Valeriu Borugă, manager al Asociației OncoHelp.