Aquatim a intrat recent, așa cum ați putut citi în cea mai recentă ediție Aquaștiri, respectiv pe site, într-un parteneriat serios și asumat cu Asociația Verde de Banat și cu președintele acesteia, Iosif Martinescu, parteneriat întru natură, pentru un mediu înconjurător sănătos și curat.

Acțiunile Asociației sunt numeroase și vizează acțiuni de ecologizare a râului Bega din zona Zona Luncani – Pietroasa – Românești, implică voluntari dornici să-i ajute și susțină pe oamenii locului, multă determinare și dorință de-a respecta, în mod direct și concret, natura.

Convins fiind că „ținem în palmă o putere nebănuită, aceea de a ajuta!”, Iosif Martinescu lansează periodic invitații deschise în satele din Poiana Ruscăi, pentru ne bucura împreună de frumusețea versanților impăduriți, urmând cursul apei, spre exemplu, la Luncanii de Jos, apoi Transluncani, sau Izvorul Begăi versus Tăul Ursului. De pe culme, se poate admira, spre exemplu, maiestuoasa carieră de marmură de la Ruşchita. În paralel cu evidenta încântare a privirii, zona parcursă redevine o bijuterie, ca urmare a acțiunilor de ecologizare, astfel că această ecuație voluntari-natură este cât se poate de fericită.

Sâmbătă, 27 iunie, în munții atât de dragi lui Iosif Martinescu, s-a desfășurat un nou episod al ecologizării malului Begăi, la care au participat oameni mici și oameni mari, voluntari de la Aquatim, Action for People și Ajungem MARI Timiș.

 

“Când oameni de bine se adună, ei pot face minuni! Cei de la Ajungem MARI ne-au arătat că niciodată nu ești prea mic să faci o faptă mare. Împreună mergem înainte, cu pași mici, dar hotărâți, către societatea pe care ne-o dorim, în care spiritul civic, distracția și faptele bune sunt o normalitate. Oamenii au nevoie de exemplul tău, nu de opiniile tale, așa-i?”, a precizat convins Iosif Martinescu, după acțiunea de sâmbătă.

Până la acțiunea viitoare, cu certitudine, parteneriatul nostru rămâne deschis, verde și de lungă durată!