L-ați cunoscut recent, prin intermediul publicației Aquaștiri, pe Mihail Reinhold Wachter, responsabil implementare proiect, în cadrul Compartimentului de Proiecte Europene al Aquatim, coleg de soi pe care tare-l apreciem.

Dincolo de atitudinea-i nonconformistă și prezența aparte, Mihail este un om dat științei, pasionat de tot ceea ce presupune domeniul noilor tehnologii, cu rezultate extraordinare la activ, la doar 40 de ani.

Mihail Wacher este deținătorul a două brevete de invenție (scrise în 2015, acordate în 2020) care au intrat într-o cursă științifică impresionantă (UEFISCDI – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării, cu premii însemnate.

Brevetele lui Mihail: „PROCEDEU DE INTEGRARE A SUBPRODUSULUI DE LA DESULFURAREA USCATĂ ÎN ȘLAM DENS PENTRU TRANSPORTUL HIDRAULIC PRIN SISTEME DE CONDUCTE ” respectiv „PROCEDEU DE TRATARE A REZIDUURILOR PROVENITE DIN INCINERAREA DEȘEURILOR MENAJERE PRIN SOLIDIFICARE – STABILIZARE ÎN ROCA DE CENUȘĂ”.

Acum, UEFISCDI a anunțat premiile. Pe onoranta și scurta listă, se regăsește și numele lui Mihail Reinhold Wacher, cu ambele brevete! Bucuria lui este și bucuria noastră! Felicitări, dragă Mihail! Chiar dacă mai facem exerciții de înțelegere a noțiunii de șlam dens (sic!), suntem întru totul convinși că brevetele tale își vor arăta utilitatea în teren. De altfel, am aflat că au și făcut-o deja.

Mihail deține și o Diplomă a Academiei Române, din 2018, în speță premiul pentru cea mai bună teză de doctorat în domeniul surselor regenerabile de energie „Cercetări teoretice și experimentale privind metode de valorificare energetică a deșeurilor menajere”.