În această dimineață, Aquatim a fost parte a unui exercițiu extrem de util pentru punerea noastră în gardă – într-o realitate nefericită, simulată perfect – dacă am fi în situația să ne confruntăm cu un incendiu. Exercițiul s-a desfășurat la sediul clădirii administrative de pe strada Gheorghe Lazăr, cu sprijinul reprezentanților minunați din Detașamentul 2 Pompieri Timișoara.

 

Colegii noștri din Departamentul Situațiilor de Urgență ne-au ghidat, rapid și profesionist, clădirea a fost evacuată în totalitate, iar pașii obligatorii de parcurs îndepliniți ca la carte.

 

Scopurile exercițiului pentru situații de urgență vizează, firește, pregătirea personalului pentru a conduce aplicarea măsurilor de protecție, pe timpul și imediat după producerea unei situații de urgență, verificarea stării de operativitate a instalației de detectare, semnalizare și avertizare incendiu, aferentă imobilului, verificarea căilor de evacuare și a locului de adunare, verificarea stării de operativitate a mijloacelor de intervenție (hidranți interiori, hidranți exteriori, stingătoare de incendiu etc), verificarea marcării și semnalizării, verificarea planurilor de evacuare și de depozitare aferente clădirii.

 

A fost o echipă comună de oameni extraordinari – cei ai comandantului Detașamentului 2 Pompieri Timișoara, Alin Ciovică, respectiv cei ai colegului nostru Dorel Mariș – mult interes și lecții importante învățate. Spre exemplu, cum să ne manifestăm în situații limită, ce să facem, ce să evităm, cum să acordăm primul ajutor eventualelor persoane rănite, dar mai ales cum să ne păstrăm lucizi și siguri în circumstanțe care amenință exact aceste comportamente.

 

 

 

 

Mulțumirile noastre pleacă, din nou, spre cei care și-au ales nobila meserie de pompier, pe care o practică exemplar și o promovează minunat!