Începutul lunii a reunit operatori de apă, specialişti, companii, reprezentanţi ai principalelor instituţii de nivel regional şi naţional, asociaţii partenere şi investitori din Balcani şi din Europa, la Priştina, în Kosovo, în cadrul Conferinţei Anuale Comune “Anul cooperării în domeniul apei”.
Între 6 şi 8 noiembrie, asociaţiile naţionale din Albania (SHUKALB) şi din Kosovo (SHUKOS) şi-au primit oaspeţii cu teme interesante de discuţii şi dezbateri despre managementul serviciilor de apă, aspecte de reglementare sau legislative, probleme tehnice esenţiale pentru sectorul de apă, nu doar pentru Albania şi Kosovo, ci şi pentru întreaga regiune.
Din prezentarea oficială, rezultă că evenimentul se vrea a fi o excelentă oportunitate de-a socializa şi împartăşi opinii şi experienţe avizate şi profesioniste, pentru o dezvoltare rapidă şi evidentă a sectorului de apă, în vasta regiune a Balcanilor.
“Împreună putem fi parte şi putem contribui la îmbunătăţirea sectorului de apă! Împreună putem avea succes!”, a fost sloganul încurajator al organizatorilor.
La conferinţa din Priştina a participat şi o delegaţie din partea Asociaţiei Române a Apei.