Evenimentul major, girat de societatea Aquatim, aflat la a doua ediţie de succes – Eco Impuls – şi-a deschis larg porţile, între 7 şi 8 noiembrie, la Timişoara, în spaţiul Facultăţii de Hidrotehnică.
Eco Impuls este o conferinţă internaţională, gândită de Aquatim împreună cu Fundaţia româno-germană Aquademica şi Universitatea Politehnica din Timişoara.

Eco Impuls este, în fapt, o platformă ştiinţifică, de discuţii, teme, lucrări, idei şi propuneri, pe subiecte de actualitate, descoperiri ştiinţifice de ultimă oră, promovare şi perspective organizaţionale, toate bazate pe experienţele şi succesele proprii ale participanţilor de calibru.

Anul acesta, evenimentul timişorean a avut oaspeţi importanţi din România şi Germania, firme de profil tehnic, sosite cu standuri de prezentare, mini expoziţii de aparatură specifică, tehnologie modernă, oameni bine pregătiţi din companii respectabile de pe piaţa instalaţiilor şi produselor din domeniul construcţiilor, ingineriei, apei sau mediului.

Temele alese în cele două zile de conferinţă au vizat aerul, apa, mediul, calitatea, performanţa, tehnologia, dezvoltarea şi viitorul.

Dacă prima ediţie a Eco Impuls, cea de anul trecut, a fost una dedicată istoriei – marcarea a 100 de ani de la înfiinţarea primei staţii de epurare la Timişoara şi printre primele din Europa – ediţia actuală a mers mai mult pe ideea viitorului şi-a perspectivelor optimiste pe care le conferă progresul tehnic al ştiinţei, în domeniile în care îşi desfăşoară activitatea participanţii.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în prezenţa directorului general al Aquatim, Ilie Vlaicu, a directorului Aquademica, Monica Isacu, a rectorului Universităţii Politehnica, Viorel Aurel Şerban şi a reprezentantului oficial al Primăriei din Munchen, Peter Kostner.

Conferinţa internaţională s-a desfăşurat, pe tematici, în sălile de curs, iar prezentarea firmelor a avut loc în impresionantă sală, numită Experimentarium.