Aquatim SA a participat, în perioada 16-18 iunie, la evenimentul central anual, numit Forumul Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est”, sau Expo Apa, ediţia 2014, eveniment organizat de Asociaţia Română a Apei (ARA). ARA reuneşte specialişti din domeniul apei, de la operatori regionali, compania Apele Române, facultăţi, instituţii ştiinţifice şi de cercetare.

La lucrările ce s-au desfăşurat în sălile Palatului Parlamentului din Bucureşti au participat membri ai Guvernului României, ai Asociaţiei Române a Apei, reprezentanţi ai organismelor europene, delegaţi din partea companiilor de apă şi canal din toată ţara, reprezentanţi ai firmelor de profil.

Expo Apa şi-a deschis oficial porţile în cadrul unei conferinţe care a avut girul ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatologice, Attila Korodi, al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, al reprezentantului Uniunii Europene, Benoit Nadler, al directorului general AM POS Mediu, Ciprian Ghioc, al preşedintelui Asociaţiei Române a Apei, Felix Stroe. Ulterior deschiderii oficiale, delegaţii au vizitat standurile de prezentare ale companiilor prezente, din sala expoziţională special amenajată în Palatul Parlamentului, au purtat discuţii despre proiectele derulate şi despre perspectivele imediate de dezvoltare.

Delegaţia Aquatim SA a fost condusă de către managerul general, dr. ing. Ilie Vlaicu, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Apei, care a fost ales, în cadrul şedinţei oficiale de lucru, drept prim vicepreşedinte ARA.

Cele trei zile de Expo Apa au presupus numeroase conferinţe tehnice, seminarii pe teme de POS Mediu, proiecte de investiţii ale firmelor de profil. Una dintre şedinţele tehnice a fost moderată de către managerul Aquatim.„Participăm cu maxim interes la Expo Apa, an de an, pentru că este cea mai bună ocazie de-a ne întâlni cu colegii din toată ţara şi de-a discuta, în amănunt, proiecte, probleme, soluţii. Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Europene şi cei ai AM POS Mediu pentru că derulăm, în Timiş, un proiect în acest sens şi urmează să începem investiţiile în etapa a doua a POS Mediu, aferentă perioadei 2014-2020”,

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general Aquatim SA