Tarifele Aquatim pentru serviciile prestate se vor majora, începând cu 1 iulie, în toată aria de operare, cu 19 bani/mc la apă potabilă și 20 de bani/mc la canalizare. Astfel, noile tarife vor fi de 2,85 lei/mc fără TVA, pentru alimentarea cu apă şi de 2,84 lei/mc fără TVA, pentru serviciul de canalizare. Practic, această creștere de corespunde inflației perioadei scurse de la ultima ajustare a tarifelor, din 1 august 2013.

Aquatim are, în prezent, unul din cele mai mici preţuri la apă din România. La 1 iunie 2013, societatea se situa în topul tarifelor pe locul 40, din 44 de companii de profil, şi este foarte probabil că‑şi va menţine această poziţie deoarece operatorii mari de apă, angrenaţi în proiecte cu finanţare europeană, pregătesc, de asemenea, aplicarea noului tarif.

Tarifele propuse au fost avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (ADI).

Ajustarea tarifelor reprezintă, în fapt, una din conditionalitățile pentru derularea investițiilor finanțate de către Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investiții grupate într-un program amplu, de 119 milioane de Euro, aflat în derulare. Judeţul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 300 km noi de reţele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile. Societatea Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru că, în acest fel, 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili.