Cine și-ar putea imagina Sărbătoarea Crăciunului fără un brad împodobit pe măsura evenimentului? Intrat în tradiția noastră, de sute de ani, bradul de Crăciun este elementul central al oricărei case, iar “asezonarea” lui cu cele mai cele ornamente a devenit deja o materie aparte din domeniul artei hibernale.

În marile magazine, hoteluri sau restaurante din lumea întreagă și de la noi, an de an, brazii de Crăciun sunt veritabile opere de artă, unii fiind împodobiți după sfaturile designerilor în vogă, cu tot ce este nou apărut pe piață.

Propunerile noastre „trec” prin toate gusturile, de la brazi monocolori până la cei tematici.

Bradul monocromatic
Fără doar și poate, brazii monocromatici sunt de o eleganță evidentă! Fie că optați pentru auriu, argintiu, albastru sau culoarea favorită, ornamentele uni dau un tablou aparte bradului de Crăciun. Auriul, spre exemplu, este clasic, plăcut privirii îndeosebi pentru plusul de strălucire pe care îl aduce. Se pot pune diverse panglici subțiri din satin, pentru un aspect sofisticat, iar, pentru un impact major, bradul se poate așeza aproape de o oglindă în care să se reflecte. Efectul este garantat!

Bradul tradițional
Pentru cei care țin la tradiție, brazii încărcați cu ornamente roșii si aurii dau o atmosferă primitoare și caldă în orice locuință.

Bradul în stil rustic
Pentru un astfel de brad, ideal este să se folosească ornamente cat mai simple, atât în ceea ce privește forma (inimioare, steluțe, animăluțe, păsări), cât și în privința materialului (preferabilă este pânza). În plus, o instalație luminoasă în formă de lumânări poate da o notă de vechi, rustic. Sub bradul de Crăciun se mai pot așeza iesle, căsuțe de lemn, cu simbolistica nașterii lui Isus.

Bradul acoperit de „zăpadă”
O altă idee de brad inedit este cel acoperit cu zăpadă. În acest caz, culoarea albă este cea care dă tonul, cu siguranță! Albul pur, mat, decorațiuni cât mai puțin lucioase, eventual niște mici tente de bleu sau lila, acestea sunt reperele pentru succesul unei …opere de artă deosebite!

Bradul somptuos
Un asemenea brad poate fi realizat tot cu ajutorul decoratiunilor roșii și aurii. Mai avem nevoie de o instalație solidă, cu multe beculețe aurii, diverse crenguțe cu frunze de vâsc, acoperite eventual cu un strat auriu.

Bradul tematic
Aici, creativitatea e la ea acasă! Tema fluturelui, tema panglicii, tema clopoțelului, tema zânei. Tot ce contează este imaginația și, ulterior, talentul artistic. Brazii tematici se pot împodobi extrem de frumos, cu scoaterea în evidență a ceea ce decidem noi că e tema anului! Spor la treabă, cu siguranță vom avea, cu toții, cel mai cel brad! Măcar în opinia noastră… subiectivă.

Sărbători fericite!