Proiectul de reabilitare a stației de epurare din Sânnicolau Mare, investiție finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial Mediu a fost prezentat de Darius Sîrbu, inginer angajat în cadrul Aquatim, la Unitatea de implementare a proiectelor, la cursul Green Skills for Boosting Transitions in Water Managementorganizat de Universitatea Politehnica din Valencia la sfârșitul lunii noiembrie, ca parte a proiectului internațional Climate-Kic Innovator Catalyst. Cursul a abordat aspecte legate de comportamentul ecologic, stategiile de tranziție și managementul apei, în contextul schimbărilor climatice.

Valoarea investiției de la Sânnicolau Mare este de 5.809.986 de Euro, iar valoarea totală a programului în care este inclusă, de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare în județul Timiș, se ridică la 119 milioane de Euro.

Expunerea lui Darius Sârbu a insistat pe obiective versus realitățile locului, cum ar fi îmbunătățirea sistemului de epurare a apei, a conductelor și a tehnologiei utilajelor de epurare în condițiile unei comunități, ca cea din Sânnicolau Mare, care a avut stație de epurare, însă insuficient dotată și cu riscuri evidente de contaminare a mediului înconjurător. Noua și moderna stație de epurare va include treaptă mecanică, tratare secundară, tehnologii de ultimă generație pentru un consum energetic redus, toate cu impact imediat în costurile de operare.

Societatea Aquatim a fost apreciată la Valencia pentru proiectele pe care le derulează și pentru modul în care privește dezvoltarea sustenabilă a companiei și a regiunii.