Investiția pe care Aquatim o face, încă din 2008, în domeniul achiziționării contoarelor cu transmisie radio este, cu siguranță, una avantajoasă, atât pentru companie cât și pentru consumatori. Clienții Aquatim nu plătesc nimic iar instalarea acestor contoare reduce costurile de deplasare și de personal pentru citirea fizică a contoarelor și furnizează date corecte, fără erori. Contoarele sunt prevăzute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la o distanță de maxim 200 de metri. Astfel, consumul înregistrat poate fi citit cu regularitate, chiar și atunci când angajații nu au acces la contor, iar facturarea se poate face pe baza consumului real, nu pe cel estimat. Mai mult, înregistrările sunt stocate în baze de date, așadar pot fi aflate cu ușurință valorile din orice moment și depistate consumurile neobișnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale rețelelor interioare.

Achiziția și instalarea contoarelor radio în Timișoara s-a făcut în tranșe anuale: în 2008 – 1240, în 2011 – 3200, în 2012 – 4850, în 2013 – 3500, în 2014 – 5500.

Pentru anul în curs, este prevăzută montarea a 9500 de contoare. Până în prezent, au fost montate deja 6500.

Ca în toate campaniile anuale precedente, Aquatim anunță clienții prin notificări scrise care este data programată pentru înlocuirea contorului. În acest sens, vă rugăm să colaborați cu angajații noștri din teren, în zilele stabilite și anunțate din timp, pentru ca montarea noilor dispozitive să decurgă rapid și eficient. În cazul în care nu sunteți acasă, veți fi reprogramați pentru o dată ulterioară.

Intenția declarată a companiei noastre este ca, pe viitor, toate branșamentele din Timișoara să fie prevăzute cu contoare cu transmisie radio.

Aquatim operează în 100 de localități din județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% în toată aria de operare.