Aquatim recomandă clienţilor să-şi pregătească instalaţiile de apă pentru iarnă. Acestea trebuie protejate de frig, pentru că, în caz de avarie, orice intervenţie va fi mai dificilă la temperaturi scăzute. Mai mult, clienții vor suporta costurile înlocuirii contorului, dacă acesta se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejat corespunzător.

De aceeea, indiferent că e vorba despre o casă sau un bloc de apartamente, este bine să se ţină seama de câteva recomandări, pe care le prezentăm mai jos.

Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ. Sub capacele din tablă este indicat să se pună o folie din plastic. Interiorul căminelor de apometru trebuie curăţat de moloz şi pământ. Robinetele din căminele contoarelor care închid traseul, dinspre reţeaua interoară, trebuie verificate, reparate sau înlocuite, acolo unde este cazul.

Căminele protejează suficient instalaţiile din interiorul lor. Acolo unde instalaţiile nu sunt montate în cămine şi sunt expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate de îngheţ cu materiale termoizolante. Contoarele din subsolurile blocurilor sau robinetele din curţile caselor sunt astfel de exemple. De asemenea, este bine ca instalaţiile de stropit din curţi şi grădini, fântânile decorative sau piscinele să fie golite pe perioada iernii.

Compania de apă a făcut, de asemenea, pregătiri pentru sezonul rece. Nicolae Ghelsingher, director tehnic Aquatim, vine cu detalii: „În cadrul programului de mentenanță al rețelei de apă, echipele noastre de intervenții au curățat deja căminele vanelor, garniturile acestora, camerele de manevră ale hidranților subterani și urmează să izolam conductele de apă supraterane.” Echipele de intervenție au fost dotate cu unelte pentru spargerea gheții, sare și nisip și au asigurate echipamentele necesare de protecție pentru sezonul rece.