Cei peste 800 de vizitatori ai Uzinei de apă de la Urseni, celebrul OZN aflat în administrarea Aquatim, au rămas mai mult decât impresionaţi de acţiune, oameni, atmosferă! Ziua Porţilor Deschise, prilejuită de marcarea Zilei Mondiale a Apei, din 22 martie, a fost un real succes! Dovadă stă caietul de impresii, umplut cu adevărate declaraţii de dragoste de către mari sau mici, elevi, studenţi, dascăli sau vizitatori pur şi simplu.
“Vă mulţumim pentru această oră minunată în care ne-aţi arătat şi învăţat cum şi de unde bem apă”, “Aş recomanda oricui să vină aici, sunt enorm de multe lucruri de învăţat! “, “ Am avut parte de o experienţă inedită. Totul este foarte interesant şi foarte bine gândit, mulţumim!“, “Mulţumim pentru această incursiune în lumea apei. Promitem să avem mai multă grijă cu ea, să luptăm cu mijloace proprii împotriva poluării ei. Cu tot respectul şi preţuirea pentru cei ce ne aduc/trimit apa curată la robinet!“, “Cu toată încrederea, studenţii Facultăţii Măsurători Terestre şi Cadastru, anul III, vor folosi apa Aquatim! “ – cam aşa sună o mică parte din zecile de impresii trecute în caietul special.
Mai e o categorie interesantă de mesaje, poetice de-a binelea, emoţionante pe măsură: “ Noi…nu de Nichita Stănescu, ci cei de la Chişoda, clasa a II-a şi a III-a, vă mulţumim pentru ospitalitate, profesionalism, amabilitate, comunicare, empatie; evidenţiind performanţele cu care s-au demarat toate, sperăm într-o viitoare colaborare”.
Cert este că, dincolo de impresiile vizitatorilor, Ziua Mondială a Apei, la Uzina Urseni, a readus în atenţie un obiectiv extraordinar, ca arhitectură şi design, ca importanţă în tratarea apei, odinioară şi acum, ca simbol, până la urmă, al unor vremi interesante!