Peste o sută de persoane, participanți la Turul Podurilor pe Bicicletă, organizat
în luna august, în Timișoara, în cadrul programului Timișoara – Capitala Tineretului din România, au primit… undă verde pentru intrarea în Stația de tratare Bega.

Punctul terminus de pe traseul bicicliștilor a fost chiar stația de tratare, principala uzină de apă a orașului, unde aceștia au fost primiți cu apă rece, proaspăt „fabricată”. O plimbare cu bicicleta e o recompensă în sine, dar organizatorii le-au pregătit bicicliștilor o recompensă specială – un „tur artistic” al stației de tratare, în care au putut admira și fotografia ineditele lucrări de artă stradală realizate în incinta staţiei, de un grup de artiști internaționali, cu ocazia festivalului Fisart 2016.

A fost pentru prima dată când timișorenii au putut vedea live lucrările Fisart de la stația de tratare, acestea fiind de dată recentă. Aquatim a răspuns pozitiv și entuziast propunerii
organizatorilor turei clicliste, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Verde pentru Biciclete și Asociația Sinaptica, de a include Stația de tratare Bega pe acest traseu dedicat podurilor care leagă malurile Begăi. Parteneriatul s-a stabilit firesc, în contextul apropierii de apă, dar și de ideile care susțin programul de capitală a tineretului.

„Conceptul care stă la baza programului Timișoara – Capitala Tineretului din România este reconectarea, restabilirea legăturii dintre tineri și orașul lor, prin acțiuni în comunitate și în spații deschise.”, explică Nadina Ciobanu, director program. Sloganul programului – CHECKOUTimisoara –, este unul reprezentativ, spune Nadina Ciobanu, pentru că îndemnul este „verifică, inspectează, cunoaște-ți orașul, ieși din spațiile închise și interacționează!”. Lucruri pentru care societatea Aquatim a dovedit deschidere, având o lungă tradiție în evenimente pentru publicul larg de genul „porților deschise”, organizate periodic, și, recent, alăturându-se tot mai mult acțiunilor care promovează mișcarea în aer liber.