„Oamenii au nevoie de artă mai mult decât își pot închipui”, sunt de părere reprezentanții Asociației Indivizilor Activi (AIA), organizatorii unui festival inedit în peisajul timișorean, desfășurat la sfârșitul lunii octombrie. Sub denumirea „Artă-mă!”, un îndemn lansat de organizatori publicului, festivalul s-a adresat tuturor celor interesați de artă, sub diversele ei forme. Împărțit în cinci secțiuni  literatură, film, pictură, teatru și fotografie, manifestarea a oferit iubitorilor de artă posibilitatea de a se întâlni cu artiști consacrați și lucrările acestora, de a discuta pe teme de interes comun și a schimba impresii.

Cum artă fără… apă nu se poate, Aquatim a fost prezentă la acțiunile din cadrul „Artă-mă!”, programate a se desfășura în aer liber, în zonele centrale ale orașului, punând la dispoziția participanților dozatoare umplute cu apă de la stația de tratare Bega, principala sursă de apă potabilă a Timișoarei.

Cum vremea nu a fost întru-totul propice activităților în aer liber, oamenii au urmat arta atât pe stradă, cât și la Casa Tineretului, gazda festivalului, pe timp de vreme rea. Dani Holocan, președinte al AIA a prezentat mai multe detalii despre festival: „Iubitorii de literatură au petrecut timpul citind și discutând, cinefilii au avut ocazia să privească scurtmetraje și să stea la sfat după, pe când cei care îndrăgesc teatrul s-au întâlnit pentru niște spectacole pe cât de diferite, pe atât de interesante puse la cale de Teatrul Labirint-Asylum, cei de la Improhai și Teatrul Portabil. În prima zi a festivalului, în Piața Operei a avut loc o expoziție vie cu fotografiile participanților, care au fost plimbate la propriu de trecători, iar în Piața Libertății, artiștii au ieșit la iveală în cadrul secțiunii de pictură.”. Dorința organizatorilor este ca festivalul să devină o tradiție frumoasă și să fie tot mai bun, an de an, pentru susținătorii săi!