Recent, la Szeged, la iniţiativa sindicatului GS JSKD NEZAVISNOST (Serbia), a avut loc o întâlnire internaţională între “vecini”, pe tema companiilor de apă şi canal, din perspectivă sindicală şi nu numai. Au participat reprezentanţi ai companiilor de apă din România, Serbia şi Ungaria, delegaţi ai sindicatelor profesionale din cele trei ţări, mai precis din Subotiţa, Szeged, Keckemet şi Timişoara. Societatea Aquatim SA a fost reprezentata de o delegaţie de specialişti.

Întâlnirea s-a desfăşurat în contextul raportului anual de activitate al sindicatului GS JSKD NEZAVISNOST, în ideea creşterii importanţei laturii sindicale în tot ceea ce înseamnă restructurarea companiilor locale, cu accent pe protejarea şi distribuirea apei, ca punct esenţial pentru consumatori. A fost un schimb interesant de opinii, despre eficienţa companiilor de apă din cele trei ţări, România, Serbia, Ungaria, despre rolul reprezentanților sindicatelor, statutul și protecția angajaților prin dialog social. S-a punctat necesitatea experienței, cu privire la eficiența organizării întreprinderilor, companiilor,  relația administrației publice locale cu companiile în sine și atitudinea față de client service. Nu s-a omis nicio clipă rolul dialogului social.

S-a decis că este extrem de important ca toate companiile de apă să aibă strategii de dezvoltare, pe termen lung şi scurt, să aibă în vedere asigurarea de echipamente tehnice și tehnologice sigure şi moderne, iar statutul socio-economic al angajaților proprii să constituie, întotdeauna, o prioritate.

Întâlnirile organizate de sindicatul GS JSKD NEZAVISNOST vor continua şi pe viitor, în toate cele trei ţări partenere.