Concursul pentru realizarea logo-ului și a mascotei Aquapic, organizat de Fundația Aquademica și Asociația Urban Survey, și-a desemnat, în luna iunie, câștigătorii. Premiul pus la bătaie, în valoare de 1.000 de lei, a fost împărțit între Roberta Berezoschi, pentru cel mai bun logo, și Cezara Carla Pădurean, pentru cea mai bună mascotă. Cele două sunt studente la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și creațiile lor vor asigura de acum înainte identitatea vizuală a proiectului Aquapic, un centru experimental pentru copii, în curs de amenajare.

Peste 80 de propuneri au fost înscrise în concurs, majoritatea concurenților propunând două sau chiar mai multe lucrări. Juriul, Andreea Foanene – artist vizual, Tudor Vreme – grafic designer, Robert Şerban – scriitor, PR Aquapic, nu a avut o misiune ușoară.

Participanții au trebuit să redea, în propunerile lor, ideea care a stat la baza proiectului Aquapic. Amenajat în aer liber, într-un spațiu verde deosebit, din incinta fostei uzine de apă industrială a Timișoarei, actualmente aflată în conservare, proiectul mizează pe ideea de învățare prin joc și experiment. Vizitatorii centrului Aquapic vor avea ocazia să învețe aici despre apă și viață, fenomene naturale, poluare și protejarea mediului, tehnici și tehnologii implicate în diversele utilizări ale apei de către oameni.
Destinat copiilor între 5 și 12 ani, Aquapic va avea un mini-laborator pentru experimente chimice și mai multe instalații-joc. Centrul se va deschide în toamna acestui an.

Aquapic, un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, va reda comunității timișorene un spațiu valoros ca identitate istorică și culturală, dar și cu însemnătate urbană. Câștigătorul concursului Aquapic și-au legat astfel numele de un loc ce va intra pe ușa din față a circuitului cultural timișorean.

Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profesioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

Le mulțumim tututror participanților pentru munca depusă, pentru seriozitatea cu care au abordat acest concurs și pentru interesul arătat proiectului nostru!

Așadar, felicitări tuturor, adică: Adriana Marin, Ana Staicu, Bădilă Mihai Andrei, Berezoschi Roberta, Beştea Ştefan Gheorghe, Birtalan Ferenc, Bogdan Nueleanu, Bureţia Flavia, Calţun Irina, Cătălin Crainic, Cristescu Anda, Emil Neaga, Encuţescu Andreea, Feti Claudia, Hassan Jaber, Iulia Șerban, Loredana Bratu, Luchiţ Dumitrana Anca, Mihaela Clopotaru, Mihaela Grigore, Necreală Răzvan, Norbert Balasz, Pădurean Cezara, Petruta Şerban, Trifan Alexandra!