Cine s-ar fi gândit că o idee originală – greu asimilabilă, în debut,  uneia cu reuşite certe –  poate genera în jurul ei un veritabil trend civic naţional, demn de o ţară vestică?! Cum cine? Nişte români deştepţi, inimoşi şi neobosiţi, decişi să nu se mai lupte inutil cu un sistem de sănătate greoi, ci…să construiască unul nou, aşa, ca-n Vestul acela mult râvnit!

Vorbim despre Asociaţia 1 Leu, cea care a preluat iniţiativa construirii unui spital pentru toţi copiii României, în fapt a primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică. Asociaţia a propus tuturor celor care doresc să se implice în acest proiect să doneze măcar…1 leu dacă nu mai mult şi să devină parte a ideii inedite “Alerg pentru spitalul copiilor” , în fapt o campanie de sport în aer liber, mişcare şi socializare, în lungul şi latul ţării. De la startul campaniei, se împlinesc deja doi ani. Perspectivele sunt optimiste, rezonanţa e deja una majoră.

În această perioadă, Asociaţia 1 LEU a strâns peste 550.000 de lei! Puţin? Nici vorbă! Nicio idee importantă nu s-a materializat, vreodată, uşor şi-apoi campania nu are termen limită. Are doar oameni capabili în spate şi multă voinţă.

În cei doi ani de Alerg, s-a…alergat peste tot în România: Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Galați, Craiova, Caransebeș, Ploiești, Sibiu, Bistrița, București, s-au adunat monede, s-a dansat, s-au construit urne gigant pentru donaţii, chiar donezometre, s-a pus suflet şi se mai pune în continuare.

Pentru toate aceste motive şi încă pe atât, Aquatim SA a decis să fie partener de nădejde, a oferit apă proaspătă sportivilor participanţi în acţiunile din Timişoara, promoţionale şi o platformă media de exprimare, pe pagina noastră www.aquatim.ro, respectiv în publicaţia lunară Aquaştiri.  Parteneriatul rămâne în picioare, evident, până la atingerea ţintei nobile: construirea spitalului tuturor copiilor! Suma strânsă până în acest moment, la Timişoara, este de 53.500 lei.

Nici vorbă să ne oprim, nici vorbă să renunţăm. Susţinem campania, plus că ne place şi motto-ul ei

“Nu, nu sunt nebun: om cu om, leu cu leu, vom construi acest spital!”