Aquatim a participat la „Environmental Day & Energy Day”, eveniment organizat, în luna iunie, de firma Continental Anvelope Timișoara, la sediul unității sale de producție din zona UMT.

La standuri, unele amenajate interactiv, participanții, în jur de 500 de salariați ai firmei, au avut oportunitatea de a se pune la curent cu proiectele implementate pentru optimizarea unor consumuri ale fabricii și rezultatele acestora, dar și cu noțiuni interesante și aspecte practice privind energia electrică și apa.

„Oamenii cu care am stat de vorbă au pus tot felul de întrebări, și despre apă potabilă, și despre apă uzată, fiind în mod deosebit interesați de calitatea apei potabile. Le-am explicat de ce este necesar clorul în apa potabilă și cum se face dezinfecția apei într-o stație de tratare, astfel încât la robinet, la consumator, să ajungă o apă sigură”, a afirmat Oana Hortopan, participant la eveniment din partea Aquatim.

Vizitatorii au aflat mai multe lucruri noi despre apa orașului, cum ar fi faptul că apa de la robinet provine din două surse – Bega și foraje –, sau că funcționarea rețelei de canalizare este greu încercată din cauza aruncării grăsimilor, a șervețelelor umede sau a bețișoarelor pentru curățarea urechilor în vasul de WC. Feedback-ul primit pentru standul Aquatim a fost excelent, participanții arătându-se mulțumiți de a-i avea pe specialiștii noştri alături, dar și doritori de a repeta experiența în 2018, cu mai multe exemple practice privind managementul apei.