Cel mai mare eveniment european dedicat apei și organizat an de an la München a strâns, și la ediția cu numărul 6, mii de persoane, specialiști, reprezentanți ai companiilor de apă și canal din lumea întreagă, ai companiilor producătoare de infrastructură necesară domeniului, ai mediului academic și inovativ internațional. IFAT München se desfășoară interactiv, atât prin conferințe tehnice tematice, cât și prin expoziții de profil, de o întindere majoră, cu o participare pe măsură.

Aquatim SA este, demult, în galeria participanților importanți ai evenimentului, iar șeful Unității de Implementare a Proiectelor POIM, Florin Arimia, este invitat permanent în cadrul sesiunilor de prezentări tehnice, fapt care ne bucură și onorează!

Post München, Florin Arimia ne-a declarat că și ediția din acest an a fost una extraordinară, cu subiecte interesante și importante, în contextul actual generat de provocările cauzate de schimbările climatice extreme, secetă prelungită/ploi cu intensitate foarte mare.

Arimia a participat la întâlnirea comună a Comisiei Tehnice a unui triumvirat de forță: Asociațiile de Apă din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia. Sesiunile de prezentare au fost în număr de șase, iar reprezentantul Aquatim a moderat una dintre ele, pe teme de apă/apă uzată respectiv tendințe de proiectare/exploatare.

Tendințele actuale din domeniu, discutate și analizate în cadrul sesiunilor de la IFAT, tendințe pe care se pliază și compania Aquatim SA, vizează, pentru rețelele de apă/apă uzată, modelarea hidraulică. Este cuvântul cheie și metoda de aur! Cât privește fenomenele extreme cu care se confruntă întreaga planetă -ploi abundente și rapide- Florin Arimia a precizat că s-a pus accentul din nou pe modelare, succedată de înlocuirea  conductelor/deversări directe în emisar/bazine de retenție, iar cât privește subiectul înlocuirii conductelor soluțiile evident agreate sunt cele fără săpătură. Există numeroase tehnologii în această speță, Aquatim le folosește cu succes.

„Compania noastră a prevăzut în proiectele prezente, pentru canalizări, reabilitarea fără săpătură, prin cămășuire, doar la tronsoanele de canal care se pretează la o astfel de intervenție. Costurile sunt mult mai mici, deranjul general de asemenea, iar eficiența este evidentă”, a precizat șeful Unității de Implementare a Proiectelor POIM, Florin Arimia.

 

Foto: www.ifat.de