Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește anul acesta 98 de ani de activitate și, alături de toată țara, 100 de ani de la Marea Unire, eveniment care a creat premisele pentru înființarea acestei instituții de învățământ superior.

De-a lungul timpului, Timișoara a rămas centrul principalei zone de dezvoltare economică a României și datorită miilor de absolvenți ai Politehnicii care au dovedit calitățile inginerului format la Timișoara. La acest drum, pornit în urmă cu aproape un secol, Universitatea Politehnica a avut în permanență doi parteneri de încredere: învățământul preuniversitar și mediul economic.

E o frumoasă declarație, făcută de partenerii noștri din UPT cu care Aquatim are o colaborare de mulți ani, concretizată prin evenimente științifice, schimburi de studenți, participări la târguri sau expoziții.

În 7 și 8 noiembrie, evenimentul devenit tradiție, numit Zilele Carierei, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, ajuns la ediția cu numărul norocos 13, a reunit peste 50 de companii, cu oferte generoase de locuri de muncă și sute de studenți dornici să analizeze variantele unei piețe dinamice, așa cum este cea din Vest.

Deschiderea manifestărilor a avut loc în Sala Auditorium a Bibliotecii UPT, unde a fost marcat și momentul „Gala promotorilor UPT”, program ce-și propune să identifice noile provocări cu care se confruntă un tânăr, în evoluția sa de la elev  la student, apoi la angajat. Tot în cadrul momentului, a avut loc premierea instituțiilor de învățământ preuniversitare a căror absolvenți se îndreaptă către Universitatea Politehnica Timișoara și contribuie la menținerea prestigiului acestei instituții, respectiv asigurarea interacțiunii dintre universitate și mediul economic, prin oferirea de oportunități de carieră studenților și absolvenților.

În premieră, evenimentul girat de către directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, Florin Bodin, a avut invitați directorii a 50 de unități din învățământul preuniversitar din 8 județe și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene, alături de conducerea universității și a facultăților din Universitatea Politehnica Timișoara.

Compania Aquatim a fost prezentă cu stand, consiliere și oferte de practică pentru studenți și, ca în fiecare ediție, a fost asaltată cu interes.

Zilele Carierei în UPT se adresează studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor sau oricăror persoane aflate în căutarea unei oportunităţi de carieră, companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră.