Prima întâlnire din cadrul Campaniei inițiate de către medicul Aquatim, Cristina Nica, împreună cu Biroul de Comunicare și Relații Publice, numită „Creștem debitul la…SĂNĂTATE”, a fost una categoric extraordinară! Dedicată conștientizării importanței pe care o are sănătatea în viața noastră, acțiunea de miercuri, 7 noiembrie, din sediul companiei, a reunit numeroși colegi interesați să afle cum și cât trebuie/putem să ne luptăm cu viciile pe care le avem – dacă le avem – cum ar fi alcoolul sau fumatul, cărora le-au vorbit oameni avizați, unii dintre ei trecuți prin drame personale majore.

Au venit la întâlnire doctor Cristina Nica, psiholog Cristian Bordea, un reprezentant al Asociației Alcoolicilor Anonimi, oameni din toate departamentele companiei, vicioși sau nu (sic!), interesați vizibil de idee și, ulterior, de discuțiile concrete, directe și foarte emoționante. Cum altfel să percepi o poveste, începută tragic, din cauza dependenței cronice de alcool – cu bani, proprietăți, familie, sentimente și minți pierdute! – întinsă pe parcursul a…20 de ani, dar continuată fericit, pentru că rațiunea a fost mai tare decât viciul și a învins.

Chiar dacă pilda vorbitorului este una tot meditativă – cuvântul “categoric” nu prea poate lega frății de cruce cu viciile – „Cine devine dependent rămâne dependent toată viața, atât doar că dependența este… arestată!”, merită să cugetăm atent și să decidem tot așa. Asta au făcut și angajații Aquatim prezenți la acțiunea „Creștem debitul la…SĂNĂTATE” și le-a plăcut. Mulți dintre ei au ținut să-și spună, la rându-le, povestea, care inevitabil cuprinde o renunțare la acel ceva numit viciu, dar s-au simțit bine să împărtășească și să simtă reacții pozitive din public. Mulți dintre participanții la acțiunea de miercuri au înțeles și sfatul psihologului Cristian Bordea, „Atunci când ai un viciu, îți pierzi libertatea!”.

„M-a bucurat enorm interesul arătat, la această primă acțiune a campaniei noastre! Știu că e greu să vorbești despre lucrurile din viața ta care nu intră la categoria fapte pozitive…dar, iată, nu e imposibil! Și-apoi, exemplele de reușită în acest sens, povestite, auzite direct, contează foarte mult! Sunt sigură că la viitoarea întâlnire Creștem debitul la…SĂNĂTATE, vorbitorii vor fi mai mulți, acum, după ce am spart gheața și s-a demonstrat că nu doare! Intențiile sunt dintre cele mai bune și știu că rezultatele pot fi la fel!„, ne-a spus medicul Cristina Nica și-o credem.

Ca o concluzie, inițiativa Cristinei Nica, de intrare lină în viața personală și întindere de mână caldă și sinceră, s-a dovedit a fi un succes. Noi anticipam, căci avem cea mai mare încredere în planurile ei în ceea ce ne privește și știm cât suflet are. Ne revedem, vineri, 16 noiembrie, la un nou episod al campaniei, dedicat discuțiilor pe o nouă temă importantă: stil de viață sănătos – sport – nutriție – recuperare.