Poate părea ciudat, dar e cât se poate de real: ne îndrăgostim de un gen muzical, de un artist sau de o piesă și printr-o inedită interacțiune între frecvențele sunetelor și apa proprie din organism. Fiecare melodie are o frecvență diferită care atinge anumite organe din corpul nostru…format 70-80 % din apă! S-a demonstrat că apa își schimbă structura moleculară în funcție de mediul înconjurător, iar un factor important care generează acest fenomen este muzica.

În domeniul cercetărilor pe această temă fascinantă este celebru, de decenii, experimentul cercetătorului japonez Emoto Masaru, care, în 1994, a uimit planeta, pentru că a pus apa să asculte muzică! Ulterior, a înghețat-o rapid și a fotografiat-o, mai exact a surprins cristalele formate de aceasta  în urma… “audiției”.

Concluziile au fost mai mult decât surprinzătoare:  fiecare melodie a format un cristal diferit. Astfel, compozițiile lui Mozart, Bach, Beethoven sau John Lenon au format cristale hexagonale frumoase, pe când piesele de heavy metal au creat forme neregulate (rockerii ar avea ceva de comentat, în această speță…)!

Cert este că experimentul japonezului a redemonstrat o realitate pe care doar o simțeam și pe care n-am căutat s-o justificăm vreodată: corpul nostru este un burete gigant, format din trilioane de cămăruțe – celulele – și este afectat în mod direct de calitatea apei pe care o consumăm.

Apa e maleabilă, forma ei fizică se adaptează la orice mediu, cea moleculară respect aceleași reguli, iar energia vibrațiilor o poate schimba radical. Apa are, deci, capacitatea de-a reflecta mediul înconjurător, nu doar vizual, ci și molecular.

Cât privește parteneriatul muzică-apă, acesta este unul veritabil și palpabil. Muzica face parte din viața noastră și, în funcție de etapele pe care le traversăm, “se cere” adaptată. Până la urmă, o aleg stările de spirit și trăirile interioare, dar…și apa!

Fiind convinși că muzica ne vindecă sufletele, iar apa ne ține în viață, n-avem decât să salutăm această „echipă” indestructibilă și s-o prețuim, atent și serios…în game senine și solare!