Cel mai mare târg universitar destinat ofertelor de carieră pentru studenți și absolvenți din România, Zilele Carierei, a ajuns la ediția cu numărul XIV. Misiunea Universității Politehnica Timișoara este lăudabilă și atinsă, ediție de ediție, cu succes. Între 27 și 28 martie, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, condus de Florin Bodin, a oferit, prin intermediul celor peste 60 de companii prezente cu oferte de joburi sau practică, peste 2000 de variante incitante pentru sutele de studenți care au venit la târg, în cele două zile. Perspective concrete și imediate de angajare, studenți fiind încă, sau internship-uri la fel de ofertante, pentru a lua contact direct cu activitatea din companiile de profil prezente la Cantina Politehnicii din Complexul Studențesc.

Universitatea Politehnica Timișoara este cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, iar peste puțin timp va sărbători un secol de activitate. UPT este recunoscută drept motorul de dezvoltare al Banatului, nu doar datorită miilor de absolvenți eminenți, recunoscuți în lumea întreagă, ci pentru condițiile de top pe care le oferă și nivelul profesional ridicat. În cei aproape 100 de ani de funcționare, UPT a avut în permanență doi parteneri de încredere: învățământul preuniversitar și mediul economic. A contat enorm, s-a văzut în timp efectul ideii.

La ediția cu numărul XIV, tocmai în acest sens, pentru a sprijini elevii cu rezultate bune la învățătură și cu o situație financiară precară, conducerea Universității Politehnica Timișoara a decis să acorde 20 de burse a câte 1000 de lei fiecare, unor elevi din licee situate în medii defavorizate.

Prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, au fost selectați 20 de elevi, din clasele a X-a și a XI-a, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație materială precară, din patru județe (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș), au fost invitați să viziteze UPT și au fost premiați la scenă deschisă, în cadrul festivității oficiale de lansare a noii ediții Zilele Carierei.

Ca întotdeauna, compania Aquatim a fost prezentă la evenimentul major cu un stand profesionist și oferte de practică. Studenții UPT sunt demult prietenii noștri pentru că vorba circulă, faima la fel, astfel că solicitările în acest sens sunt numeroase.

Directorul Centrului, Florin Bodin, creierul și inima acestui proiect, s-a declarat foarte mulțumit de modul în care s-au desfășurat cele două zile de târg, de participarea numeroasă a studenților și de oferta existentă la standuri.

Ediția cu numărul XIV a evenimentului Zilele Carierei a reconfirmat ceea ce noi și nu doar noi știam deja: când ai idei, deschidere și profesionalism, viața îți zâmbește!